15 maj

Att tänka rätt och göra fel.

Okej. Tänk dig att du försöker äta så hälsosamt som du bara kan och att du försöker hitta genvägar till snacks och mellanmål som din familj ska tycka om. Tänk dig att du hittar ett recept som ser jättegott ut och att du därför lagar till det under viss pompa och ståt. Tänk dig att det du lagar faktiskt ser rätt gott ut och att du därför ser fram emot att få smaka slutresultatet. Tänk dig sedan att du smakar på din fantastiskt hälsosamma skapelse och att du har svårt att inte visa din besvikelse.

14_1

Nu vill jag att du istället tänker dig att du får hem en kupong som erbjuder en gratis förpackning BEN & JERRY’S-glass. Tänk dig också att du redan har en kupong som erbjuder ”köp två, betala för en” och att du när du kommer till affären ser att glassen säljs till extrapriset $2.99 just den här veckan. Nu är det kanske därför inte så svårt att tänka dig glädjen i att dela tre av dessa förpackningar på fem personer och att inte lägga ut mer än 19,50 kr. Ibland är det helt enkelt inte värt att ”göra rätt”. (Hälsningar Fru Mätt)

14_2

4 thoughts on “Att tänka rätt och göra fel.

  1. I wondered if perhaps it would taste like chocolate-covered halvah. I guess no such luck, huh? Well, at least Ben & Jerry’s came through in a time of need. 😉

    • I’m impressed that you could understand what I was writing about! The chocolate mix was actually very tasty, but the ”ice cream” tasted sort of like a somewhat sweet, watery cashew mixture. Well, well. If you never try new things you won’t find any new favorites! 🙂

    • Jag vägrar att acceptera det! Faktum är att jag tror att jag skulle välja mandlar doppade i mörk choklad framför B&J många gånger, men just i det här fallet var valet solklart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *