30 dec

Stolt mamma!

Äldsta dotterns senaste projekt, en rutig klänning. Alla som har sytt vet att det är hemskt klurigt att mönsterpassa rutor, men E gav sig inte. Hon hittade detta snygga reatyg och ett mönster som kostade en dollar och bad mig hjälpa henne. Hon har lagt många timmar på att få allt rätt. Hon har också morrat då jag sagt åt henne att sprätta, men hon har också kommit på att sprättar man då det inte blir bra så blir slutresultatet så mycket bättre! Jag är mycket stolt över att de sömmerskeambitioner jag hade i dotterns ålder liksom verkar ha gått i arv. Jag har nämligen inte andats en suck om att jag tyckte att hon skulle prova ett lite större projekt. (Dessutom är jag rätt nöjd över att jag lyssnade då både syokonsulenten och mina föräldrar bad mig tänka en runda till när jag ville söka till en sömnadsgymnasielinje. Inte för att jag egentligen tror att Natur var något självklart val för mig, jag skulle nog ha gått Humanistisk linje, men jag tror inte jag hade trivts med att slava vid symaskinen dagen lång. Förresten, om jag hade läst språk hade jag ju inte träffat min vän Å och det hade varit en ren förlust!)

30_5

Kolla in den rätt grymma mönsterpassningen!

30_4

Söt, söt, söt.

30_3

Taylor Swift II.

9 thoughts on “Stolt mamma!

 1. Så snyggt! Och nej sömmerska vill man inte jobba som. Fråga min mamma. Hon är sömmerska och det har inte varit lätt. Slitgöra, du syr det andra vill att du ska göra (ofta) och inte det du drömmer om och vill. Nu är hon pensionär och kan ägna sig åt sömnad på helt andra premisser. Däremot är sömnad helt klart ett intresse där du får göra det du vill när du syr och skapa för att det är kul och inte bara ett måste. Kul med flera syintresserade. Undrar bara när jag själv ska lyckas damma av symaskinen igen… 😉

  • Tack Heidi! (För båda kommentarerna…) Jag hoppas att E får möjlighet att känna skaparglädje och att hon får massor av projekt att vara nöjd över i framtiden. Och så håller jag tummarna för att du snart når en punkt då inte hela tillvaron handlar om att överleva! 😉 Kram.

 2. Så snyggt! Sömmerska är inget jag rekommenderar. Inte för att jag själv provat men har en mamma som varit det i hela sitt yrkesverksamma liv. Slitigt, tungt och enformigt. Och sen göra det andra vill och inte direkt det man själv vill. Men att ha det som intresse tycker jag helt klart är toppen. Lycka till med flera projekt. Hoppas på att hitta lite tid själv någon gång i framtiden….

 3. Åh så fin klänning!! Hejja på dottern att prova fler saker. Det är så roligt att se det som växer fram mellan händerna då man syr! 🙂

  Det var inte dåligt vad godsaker du fick! Skoj!

  Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!!

  • Ja, visst är det roligt att följa sin egen skapandeprocess också! Tur att jag har en familj som gärna delar på ”bördan” att njuta av allt det goda. 😉 Gott Nytt 2014 till dig också, Lisa! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *