15 dec

Jularlördag.

Röja, julgran, pepparkakshus, julkonsert och julkalender. Det blev en rätt intensiv dag här hemma, men nu står i alla fall granen här så grön och grann i stugan. ”Oj, vilken Disneygran!” utbrast jag då maken och döttrarna kom hem med den. Det visade sig snart att någon hade klippt av topparna på grenarna för att få trädet riktigt konformat. Tja. Vi bor ju i plastikoperationernas Mekka. Varför skulle granarna låtas gå omkring med sina ofullkomligheten?

Från olika håll kommer störningar som jag gör allt i min makt för att stoppa, men det är inte alltid så lätt. Jag snörvlade hej vilt då vi var på Choirs of Angels (Orem Chorale som jag blivit inbjuden att gå med i, Mapleton Chorale och två high school-körer härifrån Orem) och maken lutade sig mot mig och frågade om jag plötsligt blivit förkyld. När man har en massa känslor som bara måste ut och körerna envisas med att sjunga som om de vore änglar, då klarar i alla fall inte jag att sitta där och se oberörd ut. Min favorit var den alldeles fantastiska tolkningen av Veni Veni Emmanuel och så ett stycke jag aldrig hade hört förut, nämligen Carol of Joy av Dan Forrest. (YouTube-länken är från en annan Utah-kör.) Det är något med en dirigent som kan få en kör att låta som allt från viskande vindar till stormande vattenfall! Vi avslutade med att stå upp och höra den giganormiska kören och orkestern framföra Händels Hallelujakör tillsammans med oss i publiken. Jag kan inte hela altstämman utantill, men jag hojtade med för fullt ändå. Ha! Jag fyllde bara på med några sopran- och tenortoner då tillfälle erbjöds.

I morgon kommer jag att komma ner till en glittrande julgran. Det gör mig glad. Hoppas du har något fint att njuta av du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *