04 mar

Hur ”snäll” ska man vara?

Jag är tillbaka efter en och en halv dag i Park City tillsammans med några toppentjejer/toppenkvinnor/toppenvänner. Vi har pratat, ätit gott, gått på bio, skrattat och gråtit tillsammans. Vi var också på Neon Nails och blev lite ompysslade. Jag fick min första proffsmanikyr. Jag brukar fixa naglarna själv och tror att sist mina naglar var så här fula var jag kanske tolv år gammal. $30 i sjön. Eller, vi hade ju trevligt samtidigt som kvinnorna som skötte salongen gjorde vad de kunde för att ta hand om oss. En av tjejerna brände sig av vaxet som skulle göra hennes fötter mjuka, en annan fick nagelbanden uppskurna, en tredje försökte göra sig förstådd för att säga att det var en stor bubbla i färgen på ena nageln (det slutade med att hon inte fick någon färg på sina tånaglar). Själv kunde jag konstatera att vi antagligen hamnade på Utahs sämsta nagelsalong. Jag är nämligen övertygad om att jag hade kunnat göra det här bättre. Dessutom bad jag om en fin färg som var lite genomskinligt vit med glitter över allt och fick något som liknade Tipp-Ex istället. Nåja. Bättre lycka nästa gång. Jag tänker söka upp en salong i närheten och be dem göra om det här sunkjobbet. Jag fick nämligen gelelack som sitter i tre veckor innan man behöver ta bort färgen hos proffs. Hahaha! Man behöver inte ge dricks om man får urusel service. Låt mig säga att nageltjejen inte fick något extra medan servitrisen på lunchstället fick en hel del. Det lönar sig att vara smidig då man jobbar i servicesektorn.

Har du fått riktigt usel service någon gång? Vad gjorde du då? Hur snäll ska man vara? Ska jag låta bli att bekymra mig mer om detta, eller ska jag lägga upp den här bilden på Yelp?

Jag måste berätta om något vi gjorde som verkligen var roligt! Vi var sex stycken som bytte favoritgrejer med varandra. Alla hade fått i uppgift att fixa gåvor till de andra, men inte vilka gåvor som helst. Det skulle vara något som vi verkligen gillade och som vi ville tipsa om. Jag gav de andra var sitt affirmationskort med Pippi Långstrump på framsidan och en pumptvål från Bath & Body Works (fresh picked apples). Av de andra fick jag ett nagellack från Sally Hansen, två olika läppvallor, proteintillskott, praliner från See’s, rumsdoft i lavendel, en roll on-doft och ett supersmidigt multiinstrument som bl a klarar att öppna sådana där formpressade plastförpackningar som man brukar paja saxen på. Det var riktigt spännande att se alla fint inslagna paket! Det viktiga här var att inte lägga ner en massa pengar på presenterna, utan att försöka hitta något som man verkligen ville tipsa de andra om.

Nu har jag haft så mycket roligt de senaste veckorna! Jag hoppas att min nyvunna energi håller sig kvar länge, länge. Jag älskar att känna mig glad och full av hopp. Kram på dig!

PS: Har du hört Biffy Clyro? Deras texter är smågalna, men jag gillar den underbara skotskan, de vackra tongångarna och tja, att det här är musik som får mig att försvinna från verkligheten en stund. Här har du Opposite.

8 thoughts on “Hur ”snäll” ska man vara?

  • Hahahaha! Jag tror faktiskt att nästan vem som helst hade kunnat göra ett bättre jobb. Jag sitter här och skrattar igen och igen och igen. Alltså, det är en vietnamesiska i samma ålder som jag som äger salongen. De som jobbar där är hennes moster, mormor och ett par vänner. Vännerna såg vi inte till, men den enda som verkade veta vad hon höll på med var mostern… 🙂 Hur kan de fortfarande vara så dåliga efter arton år i branschen?!

 1. jisses!!! tippex färgen var kanske så där*hahahahah
  jag vad hade man gjort..hade antagligen stått ut så länge man var där men under en del protest….o absolut ingen driks…jisses…… o tror jag ska öppna en skönhets salong för det KAN inte bli värre än det där;)

  • Jag kommer om du öppnar salongen i Nyköping och lovar att betala dricks hur fult det än blir. Haha! 🙂

 2. Hej søde – hvor jeg dog grinede da jeg læste om neglene! Det var dog utroligt morsomt. Det ligner faktisk Tipp-Ex.
  Du skriver bare sådan nogle gode indlæg. Jeg er vild med at følge med i dit liv.
  Mange kærlige hilsner fra Sanne

  • Jag är så dålig på att skriva brev nu för tiden och är glad över att du är här inne och läser. 🙂 Då vet du i alla fall vad som pågår i mitt liv. Kram på dig!

 3. Vet inte vad Yelp är, men det låter inte som om ni bara har fått dålig service utan helt enkelt undermåliga ”produkter”. Och det där nagellacket borde man varna folk för. Vilket skämt. Inte bara ful färg och inte som du ville ha men dåligt målat också. Men jag blev inspirerad och ska måla naglarna nu. I annan färg än vitt 🙂

  • Jag håller med… ”That’s a great choice, Sweetie! Honey, it will look different with the sparkles on top!” Eh? Tror inte det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *