03 aug

En vacker dag.

”En vacker dag ska jag…” brukar det heta. Idag är denna vackra dag. Det är just nu du kan göra det där du skjutit upp så länge. Det behöver inte ta så lång tid.

Se till att skratta! Ta en promenad. Är vädret dåligt kan du ta på dig lämpliga kläder. Sök den där spännande utbildningen. Plocka fram boken du började läsa för tre månader sedan. Ring din sjuka moster. Skicka ett brev till din gamla kompis. Laga mat från grunden istället för att sätta in en fryst låda i mikron. Krama din älskling och tala om för honom att han är bäst. Såga ner tallen som ändå är halvdöd.

Så här vacker har min dag varit så här långt:

Makens mormor har flyttat till ett åldringsboende och syrran med familj är på väg till Thailand. Då ser det ut så här hemma hos oss. Hur går det ihop?

Efter att ha sorterat och transporterat böcker till vind och bokhyllor fick de kvarvarande stackarna uppgiften att göra andra människor glada.

Sjukt snyggt armband som yngsta dottern bundit. Jag är inte helt förtjust i färgkombinationen, så jag ska fixa henne lite ny bomullstråd.

Nu börjar det bli hemskt tomt efter mellanbarnet här hemma. Snart, snart får hon också vara med på vattenballongkrig.

Fina, fina G! Tänk att det är femton år sedan jag fick uppleva den berusande känslan av att ha världens mest underbara varelse på mitt bröst. Jag börjar fortfarande gråta glädjetårar då jag tänker på den stunden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *