18 sep

Jag bara undrar…

Varför håller folk när vi bara borde hjälpa varandra, se till varandras behov och lyfta den som behöver hjälp? Varför har vi fått ett samhälle där det är en rättighet att bli underhållen, få bidrag, få ditten och datten och där det är andras skyldighet att se till att just jag får alla de där sakerna? Hur kommer det sig att många lägger större vikt vid att avslöja andras svagheter än att rätta till sina egna? Den där öde ön jag drömmer om – tror du jag hittar den i Orem, Utah? Kanske i The Great Salt Lake? I morgon ska jag banne mig göra världen lite bättre. Det kommer nog inte att stå något om det i tidningen, men om du (och du, och du, och du…) också gör något så kanske det skakar till lite! Jag springer för min skull och gör något helt annat för någon annan. Och våra barn ska få vara med på ett hörn, både för att lära sig hjälpa och för att få känna hur mycket man får tillbaka när man gör det. Tack Mamma och Far för att ni alltid har visat rätt väg!

Någon sårade mig väldigt mycket en gång då hon sa att jag var så dumsnäll att folk utnyttjade mig. Jag hade aldrig sett på mig själv så innan dess, men efter det ”skulle jag minsann inte vara dum”. Jag började säga nej, slutade hjälpa till av mig själv, tänkte mer på mig själv. Blev jag lyckligare? Nej då. Det tog dessutom lång tid att riktigt tycka om mig själv igen efter den dikeskörningen. Det är för övrigt verkligen viljan som räknas. Att se andras behov är så otroligt viktigt! Ett vänligt ord i rätt stund lyfter mer än vilken flytthjälp som helst (även om sådana också är ytterst välkomna, speciellt då man håller på att vricka ryggen ur led).

Jag har aldrig sett fotbollsfans som några bra förebilder, men det är kanske dags att omvärdera? En av de finaste texter jag vet. Tack Aftonbladet för att ni påminde mig om något jag glömt bort.

6 thoughts on “Jag bara undrar…

 1. Tänkte fråga dig en sak nu när ni flyttar till USA. Skulle du kunna köpa candy corn och skicka till mig? Det verkar omöjligt att få tag i här i Stockholm. Jag kan betala vad det kostar för frakt och så också, eller om du vill ha något skickat tillbaka 🙂 Lycka till med allt! 🙂

  • Fixar jag gärna! Ett litet krux är att vi åker på Hawaiisemester först, men jag tänker att de borde ha grejer där också… 🙂 Mejla mig dina adressuppgifter och hur mycket du vill ha: monica snabel-a bernpaintner punkt com.

 2. Nu har jag lyssnat på den låten 10 ggr i rad, den fortsätter nog snurra i mina drömmar!
  Men visst är det lättare att hjälpa någon som visar tacksamhet.
  Hjälpte idag en äldre dam att ställa in TV-kanalerna, hon tog inget för givet.

  • Och den damen var så tacksam, så tacksam! Och så tyckte hon att du var väldigt lång. 😀 Hoppas du sover gott av The Hollies. De snurrar i mitt huvud också.

 3. Jag gjorde världen lite bättre igår. En grej jag hade tänkt på länge, men som jag liksom inte ”hunnit” (men läsa bloggar, DET hinner jag). I går tog jag i alla fall tiden, och det kändes sååå fint att få göra världen lite bättre, om än för en stund.

  • Åh, härligt att höra! Man blir glad av det där. Att göra något osjälviskt går inte riktigt, för man blir glad av att hjälpa andra. Så är det bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *