15 jan

Inspirationsinjektioner.

Livet är lite för kort för att slarvas bort. Jag lyssnade på Andrew Hubermans intervju av undret David Goggins i förra veckan. David Goggins är lite för mycket på alla sätt och vis och jag blev duktigt trött på hans negativitet och alla hans svordomar under tiden jag lyssnade, men det som stannade kvar hos mig var en känsla av inre kraft och att jag kände mig stark! Goggins lägger det på bordet som det är: ”hej du, är du missnöjd med din situation så sluta skylla ifrån dig och bara sätt igång med det du behöver göra på det sätt du kan”. Jag vet inte vad jag tycker om en vecka, men just idag gillar jag hans budskap!

Jag fortsätter försöka äta sådant som redan finns i skåp och lådor. Igår blev det ett av mina favoritrecept, ett som känns enormt nyttigt, men som också exploderar av goda smaker och olika konsistenser. Jag har delat receptet massor av gånger, men vad gör väl det? Det är värt att dela om och om igen. Underbara Claras recept på perfekt kokta ägg faller mig helt i smaken till Fridhem Farms läckerheter. Mums. För övrigt går målet att äta mycket mer fibrer betydligt bättre än jag hade trott. Egentligen är den enda förändring att jag äter mycket mer morötter och vitkål, hahaha.

Även efter David Goggins svador om att ta ansvar och bara göra saker behöves lite söndagsvila. Jag passade på att både njuta av solnedgången och prata med ungarna framför kakelugnen. Det måste väl ändå anses vara mycket viktigt? Jag kände mig iallafall full av energi då jag studsade uppför trappan för att skriva mejl till min systerson i Sydafrika och till min goda vän i USA. Jag satsar fortfarande på riktiga brev också, men jag har inte riktigt kommit dit. Min mammas syssling i USA väntar sedan ett år på att jag ska svara henne, men vad vet jag? Kanske har hon redan hunnit gå bort vid det här laget… Usch, nej, det får jag verkligen ta tag i.

Jag använde i vanlig ordning FaceTime för att skärmgosa med lilla barnbarnet, men jag fick också detta vilsamma foto att lägga till min vid det här laget mycket digra samling barnbarnsfoton. Tänk, vilken fördel det är med den tekniska utvecklingen då det gäller hur man kan hålla kontakt nu för tiden! Jag fick också ett fantastiskt foto på mina berg från Utah att njuta av och en annan granne därifrån, som just nu befinner sig i Australien på Bali, skickade en fantastiskt solnedgångsfilm och ett uppmuntrande meddelande som gjorde mig glad. Att telefonen får vara med och läggas till listan av inspirationsinjektioner ser jag som mycket positivt! Och med det är veckan igång och jag hoppas att du hittar egna inspirationsinjektioner att fylla ditt liv med.

4 thoughts on “Inspirationsinjektioner.

  1. Jag tycker att det kan vara ganska befriande, när man inte lider av depression (eller något annat som är motsvarande begränsande) att få höra: gör något då, eller sluta klaga. Dessutom kan jag ibland svara bra på: skyll dig själv! Alltså riktigt råa, hårda tag. Som sagt, krävs rätt hälsa i grunden och SÄKERT krävs det visst mått av styrka rent generellt också, men för mig ”funkar” det ganska bra.

    Härligt med extra fibrer. Jag gillar morötter och vitkål! Men jag tror att min mage behöver mer tid att vänja sig vid mer fibrer för att öka. Men tillagade morötter äter jag några gånger i veckan tror jag ändå 😀

    • Ja, det är nog det som störde mig. Jag har ju ett jobb där det är viktigt att hålla lagom utmanande uppgifter för att de ska göra nytta. För mig själv inser jag det att det kanske behövs lite mer eld i baken och ”navy seals” för att jag ska prestera riktigt bra.

      Det är väl med fibrer som med mycket annat – vi hanterar dem olika bra! Jag har dock landat i att ett liv med mer fibrer ger goda förutsättningar för en fortsättningsvis god hälsa. Då gäller det ju att hitta sådana fibrer som jag tycker är goda, för stoppa i mig en massa äckligt för att det är nyttigt, nej se, det är inte jag! (Där vann jag antal kommatecken i en mening.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *