07 sep

En dag i Stockholm.

Jag och barnen hade en ”Stockholmslektion” idag. Vi åkte in i det vackra vädret, strosade, tittade uppåt, gick från ena änden till den andra och hade det allmänt mysigt. Hade jag haft en annan kamera hade du fått en massa foton. Vilken härlig huvudstad! Det är så vackert där – blandningen mellan det nya och det gamla, vackra människor, renhet, vattnet, mycket grönt… Åk dit!

M – som du ser snodde jag idén med Svenskt Tenns grytunderlägg till amerikanerna vi ska våldgästa i några dagar. ”Bless this House oh Lord we pray, make it safe by night and day.” Svenskt, men på engelska, och något som man faktiskt kan använda. (Jag gissar att idén på att ge bort de här underläggen är rätt populär, för de hade en hel hög färdiginslagna.)

Jag älskar ju grottdoften i tunnelbanan. Vi åkte hem från Östermalmstorg och jag hann sitta och njuta en stund av känslan av att vara just där och då. Grymt.

Den här reklamen berör mig varje gång jag ser den. Jag har vänner och bekanta som har förlorat sina barn i cancer och idag tänker jag extra på er, på dem. Jag hoppas att Barncancerfonden hjälper till att lösa gåtan med tiden. Du kan hjälpa till genom att ge ett bidrag här.

För övrigt är det fredagskväll och jag tänker umgås med syster och svåger när Skvalan har svamlat färdigt.

Jag har tipsat om The Piano Guys förut. De gör andras poppislåtar (One Direction) till sina egna. Jag vill också vara med och trasha en flygel. Är du med? (Musik alltså. Behöver jag säga mer?) Lite Harry Potter kanske? (Hm. Arrangemanget jag gjorde till mina högstadieelever på Hedwig’s Theme känns plötsligt, tja, rätt fånigt.) Jon Schmidts All of Me är ingen cover. Pianofingrar som trillar fram över tangenterna… Jag skulle ha övat mer. Jag skulle ha övat mer!

6 thoughts on “En dag i Stockholm.

  • Åhhh, den har vi redan drabbats hårt av… 😀 ”Hermione”!. Japp. Det roligaste med de där pianokillarna är att de ju håller till just i närheten av där vi kommer att bo! Jag har redan lovat konsert inom en inte allt för avlägsen framtid. Hur cellisten tänker spela nio stämmor själv återstår att se! Haha.

 1. Vad mysigt att strosa runt så där tillsammans i huvudstaden. 🙂

  Jag kan inte låta bli att le när jag läser om grottdoften i tunnelbanan. 🙂 Jag känner ju detsamma för Londons tunnelbana. Doften, värmen, vinddraget från tågen, historien, skramlandet på tåget, lamporna som blinkar, mind the gap och alla dessa människor på väg någonstans. I love it!

  Grytunderlägget blir toppen! 🙂

  Kram och fin helg till dig

  • Tack igen! Jag kunde inte ha kommit på något bättre själv. Jag köpte ett extra för ”oförutsedda händelser” också. Det är alltid någon som behöver ett väldigt vackert grytunderlägg. Nu när vi kommer på plats kanske vi kan börja använda vårt eget… Det har mest fått stå och vara fint. Hm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *