16 sep

Tid för reflektion.

När det händer mycket runt omkring mig vänder jag mig ofta inåt. Tänker med tacksamhet på livet, reflekterar över livsval, funderar över framtiden, försöker sätta saker och ting på rätt plats och i rätt sammanhang. Det är så mycket som inte går att styra över, annat som inte lätt låter sig styras och somligt som gör ont i stunden, men som leder till utveckling och större ting än vad som ens AI hade kunnat författa. Drömmar går i kras men andra går i uppfyllelse, mirakler sker och ibland utvecklas vi mitt under våra egna näsor utan att någon märker någonting. Stora ord behövs inte i de här stunderna. Det räcker att påminnas om att livet är för kort och dyrbart för att slarvas bort på oegentligheter.

2 thoughts on “Tid för reflektion.

  1. Fint sagt om en klok sanning. Just nu låter livsval som en harrowing dream. Men vi har väl ändå köpt att livet inte kommer med några garantier och att de val man gör inte alltid påverkar ens befintliga liv särskilt mycket.

    Är hemskt efter med din blogg för du vet vad. Han ko hel idag men är i uselt skick så jag grät för att han ser ut som min morfar. Inte ser ut som, men det är så dålig han är. Kroppen är nästan urholkad, musklerna borta han går med små korta stapplande steg som ä Eyring ungefär. Åt soppa till lunch på sjukhuset men blev sen så dålig att han bata öfessade i sit lite apelsinjuice och vatten och sen spydde efter några timmars illamående. Efter 21/2 månad kan han alltså fortfarande knappt klara av lite skonkost?

    Men det var inte det. Dina tankar är så rätt. Så viktigt att styra sina tankar när livet tycks styra sig själv. Har inte gått åt tacksamhet på länge. Det känns ofta lite löjeväckande om man är för djupt i kris. Men det är kanske då man behöver det som mest, för att samla på sig några droppar emotionell resiliens. ❤️

    • Ja, jag har själv upplevt tacksamhetens kraft. Många känner att det känns som att få ytterligare stryk när de redan ligger. Jag ser det som en extra kraftboost att orka hålla sig uppe eller hålla emot. Helt förståeligt är er situation just nu mer än lovligt tung att bära. Tänker på er och du vet var jag finns. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *