10 nov

Räddningsaktion av julbonad.

49 kr plus porto. Det fick jag ge för det här luggslitna paret. Den blå duken är supersöt, men det går tyvärr inte att rädda tyg som fått blekta, urtvättade ränder. (För dig som inte lärde dig att vända dina jeans ut-och-in innan du flyttade hemifrån är det här antagligen inte någon nyhet.) Jag lade iallafall ett bud och vann eftersom det sannolikt inte fanns någon annan som såg storheten i en bonad med en stor gul fläck i hörnet och en duk med tvättränder.

Du ser ju själv. Ingen vidare reklambild, men säljaren var ärlig och jag var villig att ge bonaden en chans.

Efter en natt i en bunke med varmt vatten, bikarbonat och citronsyra hade det gula hörnet mer eller mindre försvunnit, men dessutom hade den vita väven fått en mycket fräschare ton. Så här såg bonaden ut efter också en omgång i 40° med 400-varvscentrifugering. Jag dänkte den med vatten och lät den ligga en stund, vände den upp och ner på strykbrädet och pressade med en urvriden pressduk emellan bonad och strykjärn. Det tog sin lilla stund att få den i presentabelt skick. Kanske gav jag upp lite för tidigt, men nu är jag nöjd. Tomtarna får börja tjänstgöra till första advent tänker jag!

2 thoughts on “Räddningsaktion av julbonad.

  1. Men den blev ju en helt ny! Wow, vad du kan!
    svar: Tack så mycket, det var roligt att tänka ut! För jag ville inte bara skriva om min ganska tråkiga dag bara rätt upp-och-ner, såhär kändes det mer spännande liksom 🙂

    • Ibland är det bra att ha några år på nacken och kunna dra fram ett och annat knep! Det bästa var att min faster såg det (nästan) färdig resultatet och kunde hjälpa mig med den sista lilla detaljen. Jag vill inte att de här knepen försvinner! (Och tack för svaret!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *