23 maj

Förlovningsfirande.

I går firade min kära gymnasievän och hennes trevlige man trettonårig bröllopsdag. Varje gång jag uppvaktar dem (när jag kommer ihåg) verkar hon lika överraskad över att jag kommer ihåg deras jubileum. Det är nu inte så underligt. Detta fina par gifte sig nämligen en dag innan vår femåriga förlovningsdag och den har jag inte glömt bort än så länge. (Jag kommer också ihåg minst ett brorsbarns födelsedag. Han höll på att få dela min dag även om han var lite bångstyrig och bestämde sig för att han ville fira själv. Jag vinner i alla fall med många år och en dag.) Det är smidigt att kunna hänga upp viktiga datum i varandra! Det kräver lite mindre tankeverksamhet. Å andra sidan har man en massa smidiga tekniska hjälpmedel nu för tiden, så det borde egentligen inte vara speciellt svårt att komma ihåg någonting.

Så – till dagens begivenhet. För arton år sedan förlovade vi oss på Drottningholm, maken och jag. Vi har klarat oss igenom både det ena och det andra sedan vi lovade varandra att satsa järnet. Vi är inte särdeles bra på att fira någonting med yviga gester eller flashiga gåvor. Idag firar vi till exempel genom att gå på konsert på två olika håll. (Vad ska man göra då två barn ska stöttas på två olika ställen samtidigt?)  Till helgen går vi i stället på restaurang hela familjen tillsammans. Vårt löfte till varandra den där majdagen för många år sedan ledde nämligen fram till det finaste man kan tänka sig – tre fantastiska barn. Vi är inte längre ensamma i vår tvåsamhet, utan snarare fem.

Sturkö, sommaren 1994. Unga och aningslösa!

12 thoughts on “Förlovningsfirande.

  1. Grattis till ert jubileum! Tycker annars att detta med förlovningsdag kom lite i skymundan när man fick en bröllopsdag. Fast det är inte alltid vi kommer ihåg den heller…. fast vi brukar å andra sidan ta chansen att fira allt möjligt annat. Vår förlovningsdag var på min namnsdag, då 1988, nu är Annette dagen flyttad till någon annan dag, fräckt, undrar var man kan klaga….
    Vi ses nästa vecka!

    • Vi har lite svårt att minnas rätt datum för bröllopsdagen. Vi planerade så fint att både förlova och gifta oss den 23, fast i olika månader. Det var bara det att vi kollade på fel månad. Att gifta sig en onsdag brukar bara vara bra om man inte vill ha några bröllopsgäster. Och välkommen hit! Jag ser verkligen fram emot att sjunga. Och att träffa dig! 😀

    • Tja, man kan ju inte minnas varenda litet datum om man inte har en speciell talang för det. Jag minns inte alls när jag flyttade till USA, bara ungefär, och jag kommer inte ihåg vilket datum Klaus och jag träffades, eller när det blev vi. Gissar att jag kan leta upp det i någon gammal dagbok om någon verkligen vill veta! Och tack, förresten. Jag tycker vi ser så fasligt barnsliga ut. Klaus är definitivt snyggare idag än han var då. Orättvist…

  2. Brorsbarnet hade idag en keps med ett stort A på. Jag frågade om det stod för Avid varpå han svarade; ”Nej det står för Ascoola David!”

  3. Vad fina ni var och är också för den delen 🙂 Här finns ännu inga datum att hålla reda på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *