03 maj

Tipstorsdag vecka 18.

Dagens tips handlar om kokosfett/kokosolja. Jag har läst en hel del om detta ”mirakelmedel”, men som alltid har det tagit lite tid för mig att ta till mig fakta då jag lärt mig att alla mättade fetter är av ondo. Att verkligen bli källkritisk och se varifrån all information som vi får genom ”de som kan” (=statliga institutioner till exempel) är ibland lite jobbigt för mig. Tänk vad lätt det skulle vara om jag bara slapp tänka själv, lita på Pappa Staten och låta honom ta hand om allt. Hm. Jag kanske borde bli kommunist istället… Nåja, nu handlade detta inlägg inte om politik utan om kokosfett. Läs gärna det här så förstår du kanske varför vi har börjat använda mer kokosolja här hemma.

4 thoughts on “Tipstorsdag vecka 18.

  1. En sån stod jag och pillade på häromdagen när jag var i affären, men visste inte riktigt vad man skulle ha den till. Vad gör man med den, steker med och har på mackor? Jag gillar inte kokos så värst, är det mycket smak i den?

    • Det är inte mycket smak i. Många goda näringsämnen och dessutom utmärkt att steka i och nyttigare än vegetabiliska oljor (utom olivolja, men den tål ju inte så hög värme och är därmed inte bra att steka i). Jag brukar blanda smör och kokosolja. Fin stekyta! Vi stoppar i lite kokosolja i smoothies också. Jag äter t o m en sked då och då, men då håller jag för näsan… Läskigt att smeta in hela munnen med fett. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *