05 jan

Vad är en vänskap?

Idag åkte jag in till stan och lämnade av sonen vid stationen. Hur många gånger har jag varit där för att själv resa, för att ta emot eller vinka adjö till någon? Jag kan inte räkna dem alla… Jag är så glad att sonen hade möjlighet att komma hem till oss över jul och nyår! Ikväll är han hemma igen för att förbereda sig för höstterminens tentor och vi håller tummarna för att allt går bra.

När jag ändå var ute och åkte blev det en tur till min fina vän på Hasslö. Vi har delat många stunder med skratt, gråt och djupa diskussioner och jag är så tacksam att hon finns i mitt liv!

Idag hade min vän packat chaite med honung, mjölk och choklad tillsammans med de finaste Muminmuggarna. Där satt vi i den blekingska snålblåsten och hade det bra tillsammans, peppade och planerade Livets Fortsättning. Ingenting blir nånsin som förut, men i det ligger något stort och hoppfullt.

Med mig hem fick jag det här fina paketet och känner att mitt årsord liksom har kört igång med en rivstart på ett sätt som jag verkligen gillar. Det blir nog bra det här.

5 thoughts on “Vad är en vänskap?

 1. Hej där.
  Vänskap är en riktig super kontakt…

  Jag är dålig på att vara och behålla social kontakt.

  Men ist har jag några riktiga vänner några en som hängt med sin lekis, en sedan gymnasiet, en sedan några år…
  De betyder nog mest sedan flera som hängt med sedan barnsben.

  Det viktigaste är att vänskapen på något vis är kravlös.
  Man ska kunna ha fullt upp och inte ses/höras men sen vara lika glada och lyckliga att få en stund tillsammans igen ❤️
  Även om den är kortare än förväntad.

  En av mina riktiga väninnor liksom vakat mig på Messenger… så fort man blir aktiv plingarvett meddelande in.
  Väldigt kort oftast..
  Hon är dålig på att formulera sig i text…
  Och när hon ringer låter det som om hon avslutar samtalet i samma stund som hon säger
  -Hej det är Lena.
  I meddelande form kan hon skriva om fem olika saker i en endaste mening som uppstaplat utan punkter och emojisar som ger en en känsla av hur hennes tanke är omkring dem…

  När man träffas och pratar om saker lyssnar hon inte klart utan avbryter och förklarar klart det hon tror jag ska säga…
  men om du väntar och lyssnar vad jag ska säga får du ju höra… säger jag när hon har fel… men du tar alldeles för lång tid på dig att nysta ut det du ska ha sagt/berätta säger hon…
  En som vänskap är ibland väldigt påfrestande och behöver pausa… men det blir det spontan ändå och vi saknar varandra när vi inte ses/hörs.
  Istället är hon sjukt duktig på att ha kontakt/kontakter…
  Hon träffar olika vänsammanhang flera gånger varje år.

  Aupairkomoisar
  Fd kollegor sen sent 80-90-tal
  Studie kompisar osv
  Jag förstår inte hur hon varken hinner eller orkar.
  Ska vi ta en promenad och ses om 30
  Minuter på ett ställe så står hon efter 15 min utanför min dörr 😳
  Alltid 30 min före utsatt tid till ställen men stannar aldrig hela evenamget…
  När vinlotteriet har sina möten frågar hon efter omlandet är
  På innan vi ens hunnit äta upp maten…

  Så vissa vänskaper är vansinnigt påfrestande elen ändå så betydelsefulla.
  Men oj vad osams vi varit genom de 43 år vi varit vänner ❤️

 2. Intressant med den analysen… Tänk vad märkligt det är med de där långvariga relationerna. Det är inte alltid de funkar som de ska, men när de gör det är de otroligt värdefulla att kunna luta sig mot då det stormar. Tack för att du delade med dig!

 3. Precis vad man gör den till! 🙂
  Tack för senast, det var innerligt och fint – som alltid! Vi är åter i vardagen med städ, tvätt, snöbollskrig och allt som tillhör. Det känns fint, fast på ett annat sätt…Jag fortsätter vila i löftet om vad som kan komma och vad som kan bli 🙂 Det känns vackert och stort 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *