Perfekta chocolate chip cookies.
Nu för tiden bakar jag väldigt sällan, men då det närmar sig födelsedag bestämde jag mig för att baka lite kakor som fick åka skjuts in i frysen. ”Barnen” (ja, de är ju vuxna nu, förstås) gillar chocolate chip cookies, så lillasyster bestämde att vi skulle börja med sådana.
Bästa chocolate chip cookiesarna (varsågod, jag bjuder på svengelskan)
227 g rumsvarmt smör
2,4 dl socker
2,4 dl packat farinsocker
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2 stora ägg
7,2 dl vetemjöl eller glutenfri motsvarighet
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
knappt 0,5 tsk salt
4,8 dl chocolate chips eller motsvarande (jag hackade en kaka Fazer ljus blockchoklad och tog 2,4 dl hack och blandade med 2,4 dl Valrhona-hack)
- Bakprocessen
1. Sätt ugnen på 190°C. Förbered bakplåtspappersklädda plåtar.
2. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och ev. vaniljsocker i separat bunke.
3. Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt.
4. Blanda i ägg (och ev. vaniljextrakt)
5. Vispa i de torra ingredienserna tills allt är väl blandat.
6. Tillsätt choklad.
7. Rulla bollar av 2 msk smet (eller önskad storlek) och placera luftigt på plåt. (12 kakor blir perfekt till en vanlig plåt.)
8. Grädda i 8-10 minuter. De ska precis börja bli bruna. Låt ligga kvar på plåten i två minuter efter att du tagit ut dem ur ugnen. - Om du vill äta kakorna senare
1. Låt kakorna svalna. Lägg på plåt och styckfrys. Placera kakorna i fryspåse eller låda tills det är dags att kalasa på dem. Tinar mycket snabbt.
2. Har du tid att servera nygräddade kakor när gästerna kommer kan du förbereda allt fram till att bollarna är färdiga att skjutsas in i ugnen. Då kan du styckfrysa dem istället. Ta ut dem och låt dem ligga i rumstemperatur i några timmar innan du gräddar dem precis enligt instruktioner här ovan.
Mums ?
När mina barn (vuxna) bakar choclatchips cookies så är de så
Stora så man behöver knappast ha mer bakverk på kalasen.
Jo om Linnea får bestämma ska där även vara Red Velvet Cake ?
Det låter som att din dotter och min äldsta skulle ha en hel del gemensamt. De jobbar med ungefär samma sak och är helt eniga om hur kakbordet ska se ut! 😉
?
Vi provbakade dessa idag. Så fantastiskt goda! De blev genast till favoriter i familjen! ?
Tack för att du delade med dig av receptet!
Vad roligt att ni också gillade dem! Sara bakade en sats häromdagen och frös in hälften av degen i form av degbollar. Är jag inte felinformerad har lådans innehåll decimerats rätt ordentligt, men jag har inte känt doften av nybakat. Som Ben&Jerry’s, men utan glassen, hahaha!