12 apr

Tipstorsdag vecka 15.

Nu ligger den största delen av påskledigheten bakom oss. Vi har haft möjlighet att umgås med storfamiljen nere i Blekinge. Trots att maken inte alls kommer från min hemstad har två av hans syskon hamnat där. Praktiskt då det är dags för lov eftersom många av kusinerna därmed är samlade på samma ställe. Jag tog inte ens med mig min muppkamera och glömde att fotografera med mobilen, så jag har bara ett foto att bjuda på. Bodil Jönsson. Vilken kvinna! Dagens tips handlar helt enkelt om att du tar chansen att lyssna på Bodil om du får den. Jag fick följa med mammas två kusiner på den föreläsning på Konserthuset som handlade om tillgänglighet. Först talade Beata Wickbom. Det hon tog upp var förvisso intressant, men ingenting kändes särskilt spännande. Hon hade liksom inte den magnetiserande förmågan att trollbinda en publik. Annat blev det med den 69-åriga professor emiritan från Lund. Tiden gick väldigt snabbt då hon talade om ”När horisonten flyttar sig – att bli gammal i en ny tid”, vilket också är titeln på hennes bok som kom ut förra året. Trots att jag kanske inte är gammal tycker jag att jag fick med mig en massa goda tankar från den här kvällen. Dessutom bestämde jag mig för att börja se internet som det fantastiska redskap det är! Fram för mer lärande helt enkelt.

Ibland undrar jag. Undrar du också? Himlen är oskyldigt blå.

4 thoughts on “Tipstorsdag vecka 15.

 1. Bodil Jönsson hon är en fena. Jag gillar henne skarpt. Hörde ett program med henne i helgen, tror det heter Elfving möter på p4. Så många kloka ord den kvinnan har myntat. Jag var och lyssnade på henne en gång för längesedan, vilket jag gärna gör om. Vad fin du är i håret. Jag är också sugen på en förändring men fegar lite. Vi får väl se.
  Kram och trevlig helg till fina dig.
  Kristina

  • Ah! Då kanske jag kan leta upp det. (En av internets fördelar är att missade tv- och radioprogram inte är ”körda”!) Tack, förresten. För mig var den här frisyren inte direkt okänd, men det var länge sedan sist. Jag trivs så bra! Den enda nackdelen är att om man lägger sig nyduschad får frissan en viss bångstyrighet som inte riktigt stämmer överens med hur den är tänkt att se ut. Kram!

 2. Hon är klok hon, Bodil Jönsson. Jag gillar hennes bok om tid och det är en ren fröjd att höra henne tala. Är du sugen på mer Bodil Jönsson finns hennes sommar- och vinterprogram att lyssna på på SR’s hemsida. 🙂

  Kram Lotta

  • Åh, de där programmen har jag missat! Tack för tipset. Det blir nog trevligt jobbsällskap under den kommande veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.