07 jul

Dagens tips.

I vintras fick jag en pumptvål av min kompis. Jag kommer ihåg känslan av att ha tvättat händerna med den första gången. Ah! Den luktade så gott och var så len! Flera av våra gäster har lagt märke till doften och när tvålen hade blandats ut med vatten och varenda droppe hade pumpats ut kände jag att jag ville ha mer av det här. Spa-känsla, trygghet, vardagslyx… Jag lade helt enkelt ut 200 kronor på en ny flaska, vilken även den närmar sig sitt slut.

Jag ser fram emot min nästa Åhléns-rabatt på 25% på hela köpet så jag kan köpa en påfyllningsflaska som normalt kostar 460 kr. Men! Nu till mitt dilemma. Är det någonsin motiverat att köpa så här dyr tvål? Literpriset på flaskan som vi har i badrummet är 800 kr (250 ml för 200 kr inklusive flaskan tvålen kommer i), så det finns ju chans till ”fynd”. Med rabatt kommer nämligen påfyllningsflaskan att kosta 345 kr, viket innebär att mängden tvål som ryms i den 250 ml-flaska vi redan har går på 86 kronor.

ICA Basic pumptvål kostar under 20 kr/liter, men den köper jag ogärna då den torkar ut händerna så otroligt och är mycket odryg. Vi brukar köpa Gunry-tvålen som är lite mer okej. 50 kr/l, men bara 40 kr/l om man köper refillpåsen. Den doftar okej, men är ändå i en helt annan liga. Rustas vaniljtvål kommer i en fin flaska, doftar gott och kostar 100 kr/l. Den är helt klart bättre än Gunry, men når absolut inte hela vägen fram jämfört med L:a Bruket-tvålen. Det slutar säkert med att jag köper ett gäng tvålflaskor på Rusta. Ibland är det bra att skriva av sig för att komma till beslut och nu fick du vara med. Tjing!

15 thoughts on “Dagens tips.

 1. Jag har väldigt svårt för rengöringsprodukter som luktar som nåt man ska äta, speciellt vanilj… Enligt mig ska tvål lukta rent, men vad jag menar med det är svårt att sätt fingret på 🙂 Tanttvål kanske beskriver vad jag menar (typ Gahns). Det finns en tvål som ligger i en liten pappask som luktar ljuvligt. Den är perfekt. Luktar gott, skön att använda och torkar inte ut händerna. Men till vardags kör jag vanlig Bliw eller Palmolive. Och egentligen borde jag nog köpa helt parfymfri tvål, men det är ju så härligt med iaf lite goda dofter 🙂

  • Får kolla på din tvål i ask! Jag har en god tvål som nog uppfyller precis det du beskriver – bara god ”tanttvål”. 😜 Har du foto får du gärna skicka. Goda tips tas gärna emot!

 2. Köp en billigare tvål och ta fram L:a bruket-tvålen när gäster kommer på besök (som på fredag till exempel) 😉

 3. Vardagslyx.Begränsa till ett halvt pump så blir den dryg.Sätt en liten dricksskål bredvid så vi som tycker det är värt kan lägga en slant.

 4. Köp den för 800:-litern och vardagslyx njut av den 💕💕💕
  Så köper du en billigare refill variant som ändå luktar gott och har i en fin flaska till extra smutsiga händer och ibland ändå…

  Så har jag gjort med min rituals tvål 😊😇

  Sen jag jag även en favorit på Lagerhause där flaskan ser ut som din. Lemongrass och … hm… nåt mer… inte så dyr som din men jag älskar den.

  Gillar inte heller tvål ody som luktar mat APSOLUT inte vanilj…
  Kan inte äta vaniljyoughurt heller… påminner mig om nån antibiotika jag fick när jag var liten och hade öroninflammation och urinvägsinfektion.

  Den där urinvögsinfektionen var nyttig…
  Jag vet på naglarna när jag var liten…
  Sen när jag fick urinvögsinfektionen sa mamma att det var alla nagelfkisor som rev i kisset när de skulle ut…
  Jag minns hur jag tittade i pottan för att se dem… nagelflisorna…’men såg inga… men jag såg ju en massa slamsor och annat läskigt så slutade genast bita på naglarna….

  Kan iaf äta vaniljsås och vaniljglass men inte smält variant …

  Köp genast en lyx go’tvål nu 🥰

  • Bra tips! Och med två som protesterar mot vanilj får jag nog hitta på en ny plan B. Tack för peppen! Det blir nog lyxtvålen med rabatt…

 5. Jag försöker skriva på handlingslistan till Mikael att han ska köpa tvål med balsam i, för då brukar de lukta gott. Det går sådär. Nu har vi nån mataffärs billigaste märke och den är värdelös. Tar inte bort fett på första tvätten osv. Men det värsta är att den är genomskinlig och luktar likadant. Dvs ingenting! Så köp tvålen! Man måste ju för sjutton få lukta gott!

  • TACK för det fantastiska moraliska stödet, hehe! Jag vet precis vad du menar. Det är så jag menar att ICA Basic-tvålen är. Odryg, dålig, uttorkande… Det är mycket bättre med en gammal hårdtvål isåfall.

 6. Jag älskar också den där handtvålen, ingefära är min favorit. Men man vänjer sig även vid dofterna och därför kan man varva lite. Men nog är lyxkänslan till och från värd att lägga lite slantar på- det är ju bl a därför vi äter och tar ett glas vin i en restaurang och struntar i att det kostar mycket mera än att äta hemma? Har du provat Rituals handtvålar? De doftar också väldigt länge från händerna efteråt och är aningen billigare, om man ska varva mellan olika.

  • Vad roligt att du tipsade om Rituals! Min syster hade precis berättat om deras tvålar. Tack för inlägget! Jag är nu övertygad om att vardagslyx är värt några extra kronor. Dessutom kom den där rabatten från Åhléns idag. 😜 Hurra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *