03 jan

Vardagsbestyr.

Just nu håller vi på att försöka hitta ett system för att sortera alla bilder som tagits i hushållet. Det är inte lätt. Kan man vara bild-hoarder? Vackra solnedgångar i all ära, men det är verkligen som min fotografkompis Maren en gång sa: när tid har runnit under broarna är man mest intresserad av vilka människor som finns med på fotona, glimtar ur vardagslivet, tecken på liv som levts. Instagramvackra stilleben fyller sin funktion, men rent historiskt är de ofta ointressanta. Bilder som ligger som digitala filer på en hårddisk gör ingen glad, så det gäller också att hitta bra sätt att visa bilderna på.

Ett av målen med mitt ledord 2020 är att jag ska bli bättre på att fånga just vardagen. Jag tar numera sällan med mig kameran, men telefonen är oftast med, så det finns inga ursäkter. Fotar du, eller låter du minnet jobba?

Kanske en ointressant solnedgång, men visst är den underbart vacker?
Det blåser mycket här på ön! Här ser det ut att ha gått vilt till.
Den vackra, vita amaryllisen som jag drivit upp från en realök. Den började blomma lagom till nyår!
Bakre raden: vit rea-amaryllis, okänd färg sparad amaryllis från förra året på gång att blomma
Främre raden: röd, sparad amaryllis från förra året som snart slår ut, blomma nummer två från den andra rea-löken på gång (mörkröd, mindre sort som heter Carmen)
Yngsta dotterns födelsedagsbukett från den 16/12 blommar fortfarande fantastiskt! Jag ställer ut vasen i verandan om nätterna. Det funkar så länge vi inte har frysgrader.

2 thoughts on “Vardagsbestyr.

  1. Men så roligt att rosorna ännu står fina! Makalöst! City Gross levererar igen 🙂
    Jag önskar att jag vore bättre på att fota människor, men av nån anledning känns det påträngande att fråga, eller att ta fram kameran. Ska nog försöka bli lite bättre på det, och att skicka efter fotoböcker ofta!

    • Ja, jag gillade verkligen att ta ett foto om dagen och få fotoböcker levererade automatiskt efter var sextionde uppladdning. De där små Instagramalbumen är jätteroliga att bläddra i. Dessvärre blir det för dyrt med tullkostnader tillagda och jag har inte hittat något motsvarande svenskt företag. Nu använder jag inte Instagram längre, jag har det kvar, men har tagit bort appen från telefonen. Det känns bra, så jag fortsätter så. Men roliga händelser i fotoböcker hade inte varit dumt att ta del av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *