10 mar

Bröd och annat viktigt.

I kväll åker mina svärföräldrar till Sydney. Ja, ska man vara helt sanningsenlig åker de till Bangkok via Helsingfors innan de landar där min söta och höggravida svägerska bor med sin sambo. Jag ska inte sticka under stol med att jag kände mig väldigt sugen på att kidnappa en resväska och packa ner mig i den, men då skulle inte K få sin efterlängtade servis… (Japp, de har fyllt en hel väska med porslin. K gillar sina grejer! 🙂 ) Vi hann med en fika med resenärerna och deras snälla och trevliga chaufförer C & J. Jag hade bakat frallor. När man har frallfika är det viktigt att se till att ha alla de rätta tillbehören. En del personer är gurk- och tomatätare, medan andra, som jag, bättre gillar paprika. I vår familj bojkottar vi den gröna versionen. Röd, gul och orange paprika är mycket, mycket godare. Känner ni någon som frivilligt väljer grön framför de andra färgerna? Hushållsost, prickig korv och två sorters skinka stod också på bordet. Här hemma är det tillåtet att tvesovla. Får man göra det hos er? (Och varför reagerar stavningskontrollen på tvesovla, ett alldeles förträffligt svenskt ord?)

Vi pratade bröd och kunde konstatera att ingen vid bordet fick/får äta Skogaholmslimpa hemma utom vid ”speciella” tillfällen. Jag kan fortfarande tycka att en Skogaholmsmacka med ost till en kopp varm choklad låter lockande, men vi köper bara detta sötebröd under sommarsemestrarna ibland. Matdiskussionerna går varma i många forum, men en sak som de flesta faktiskt är överens om är att bröd i de flesta former inte är speciellt nyttigt att äta. Jag äter knappt bröd alls längre utom då vi är bortbjudna eller det serveras soppa här hemma. Jag har testat några LCHF-versioner och kan säga att inget av de recept jag bakat varit riktigt bra. Har ni därför ett riktigt gott, mjölfritt recept får ni jättegärna tipsa om det här i bloggen.

För övrigt har jag drabbats av ett par tacksamhetsattacker under dagen. Det känns alltid bra att känna sig lite extra glad över egentligen vad som helst.

1. musik
2. sonen och hans kompis som tvättade vår extremt och pinsamt skitiga bil
3. döttrarnas härliga skratt då de satt och tittade på gamla fotografier
4. hushållsassistenten
5. familj (både den jag bor med nu och den jag växte upp med)
6. varmt vatten
7. strykjärn
8. nytvättade överdrag till fåtöljerna
9. sol
10. min spikmatta

4 thoughts on “Bröd och annat viktigt.

  1. Wenn K. wählen darf, dann wählt und kauft sie am liebsten grüne Paprika ein ( ; Danach kommt gelbe und zur Not geht auch rote. So unterschiedlich sind die Geschmäcker …
    Mehlfreies Brot kann ich leider nicht bieten, höchstens diverse deutsche Vollkornbrotrezepte. Dafür suchen K. und ich gerade ein Kuchenrezept für die Oma, die am Dienstag Geburtstag hat. K. will einen ”richtigen” Kuchen backen – es muss also nach etwas aussehen, aber für U. darf kein Ei und keine Butter und am liebsten so wenig Fett wie möglich darin enthalten sein.
    LG

    • Ja, eller i Norge. Där äter de bara bröd hela tiden. Fast mackorna i Danmark är mycket, mycket godare. Och nyttigar, inbillar jag mig i alla fall. I Norge äter de mest ljust, mjukt bröd med någon chokladsmörja och det kan jag inte riktigt stå ut med faktiskt… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *