16 maj

Och vad är lycka då?

Jag har lagt mycket mindre tid på mina studier den här våren än jag hade planerat. Jag har till exempel jobbat mycket mer än jag hade tänkt från början. Jag har inte heller varit särskilt disciplinerad under mina pluggdagar, mycket pga det alltid finns så mycket att göra här hemma och alltid många som behöver hjälp! Jag bloggar mer sällan, jag fotograferar och redigerar mycket mindre, jag håller i princip inte på med några kreativa intressen och jag kollar sällan på rörlig media. Framför allt är det förutom mina sociala relationer trädgårdsintresset som har slukat nästan all min tid utanför alla måsten. Jag älskar det, mår bra av det och gillar att hålla på, men samtidigt saknar jag det andra, det som också ”är jag”. Dessutom känns det som att jag bara låter tiden gå när jag inte satsar på studierna mer medvetet. Detta har gjort att jag nu har blockat dagar fram till sommaren som bara ska gå till plugg. Jag har fortfarande lite svårt att fokusera, men har delat upp dagarna i block för att lättare kunna göra En Sak I Taget.

Hela förmiddagen har jag lagt på Yale-kursen ”The Science of Well-Being”, en kurs som jag varmt kan rekommendera. Det är en tio veckor lång kurs som lite fått samma effekt som mina Trettio Tacksamma Dagar. Mycket av kursinnehållet har jag redan hört talas om, men det är spännande att få gå på djupet och dessutom omsätta allt i praktiken.

Hur möter man människor på ett sätt som är utvecklande både för en själv och den andra? Människans sökande efter att alltid må bra, vara lycklig och nöjd, är det bortkastad tid? Nej, det tror jag inte. Jag fortsätter förorda ”gräv där du står”. Börja med att göra något för de personer du har runt omkring dig hemma, i grannskapet på jobbet eller där du befinner dig. Ett vänligt ord kostar ingenting. Slutligen måste jag tipsa om ett av mina favoritklipp från YouTube. Det får mig alltid att tänka till.

4 thoughts on “Och vad är lycka då?

 1. Känner igen så många tankar och som sagt gräva där man står är verkligen vettigt
  Fast ibland är det kanske för känsligt?

  Ett vänligt ord till någon är bra.
  Jag har för vana att bekräfta den jag möter. Inteså att jag går och hälsar påallamen den man ”möter” som kikar upp eller ser på en när man möts i korridoren eller på gatan, i butiken…
  Ett leende eller en nick eller ett hej.
  ÅÅh så många värmande leenden hej och blickar man själv får tillbaka <3

  En dam och jag kom i samta.
  Hon var ute och spaserade matchade så snyggt med skor, stråhatt och kläder så jag var tvungen att äsga det.
  ÅÅÅÅH vad gad jag blir det värmde ett 90 årigt hjärta sa hon <3

  Ha en bra helg Monnah

  Kram

  • Ett jättefint sätt att sprida glädje! Spontana komplimanger tycker jag är riktigt härliga. Jag vet att det har varit mycket snack om att man inte ska kommentera någons utseende, men jag tycker det är fint att lägga märke till om någon verkligen har ansträngt sig. Ha en fin helg du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *