22 nov

Pippifåglar.

När brorsan var här igår gjorde han mig uppmärksam på att vi hade en flock sidensvansar i äppelträdet. Vilken fin överraskning! De här skönheterna gillar tydligen Ingrid Marie. Jag kan förstå fågelskådare som fascineras av att i timtal följa olika arters speciella beteenden! Har du någon favoritfågel? Själv älskar jag domherrar och sädesärlor, men jag har inte sett några på många år. Här har vi mest skator, koltrastar, kajor, fasaner och gröngölingar. De är förvisso inte fy skam de heller och jag tycker det är trevligt att bo så här ”mitt i naturen”.

2 thoughts on “Pippifåglar.

  1. Tips. Vill du se mer domherrar och sädesärlor så häng ut mat som de gillar! Går säkert att googla fram. Sädesärlorna tror jag har flyttat för vintern men domherrar kan du nog locka fram den här årstiden 🙂 Lycka till!

    • Smart! Tack för tipset. Våra grannar, en 95-årig mamma och hennes dotter, är världsbäst på att mata fåglar av alla de slag. Jag tror att alla de roliga samlas vid deras matbord. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *