25 mar

Fredrikskyrkan återinvigd!

Idag har jag varit på språng precis hela dagen. Det var dags för Fredrikskyrkan (bilder i artikeln från innan renoveringen, åtminstone nu då jag lade in den) att återinvigas med pompa, ståt och biskopsbesök. Som medlem i ”Fredrikskyrkans Motettkör” är det lite lustigt att jag inte varit med och sjungit där någon gång förut.

Jag kan bara säga att musik ger mig så mycket kraft och även om jag är väldigt trött efter otaliga timmars repetitioner, en högmässa och en konsert är jag mest uppfylld av glädje. Händels Hallelujah-sats satt i krysset som sista nummer i konserten. Ett riktigt lyckopiller med dirigent, orkestermedlemmar, sångare och kyrkans akustik som på en perfekt surfvåg. Vilken tacksamhet jag känner!

Här kan man snacka om Kakan med stort K. Jag vågade inte smaka på den, utan stoppade ner den i handväskan för att visa upp den för familjen, hahaha!

2 thoughts on “Fredrikskyrkan återinvigd!

  1. Jag hade tyvärr bara möjlighet att komma på högmässan och missade konserten. Det känns lite speciellt att ha varit närvarande på just denna högmässa ändå. Mäktigt med alla sångare och en fullsatt kyrka! Fast jag får erkänna att jag tycker koret ser lite naket ut utan någon som helst utsmyckning. Och undrar vad som händer med altartavlan? (Jag gjorde detsamma med kakan!)
    Tack för att du skjutsade W hem <3 Kram!

    • Jag undrar också över altartavlan, men den dyker väl upp? Det är intressant att läsa lite om allt som har hänt bakom kulisserna då det gäller Fredrikskyrkan. Jag ska gräva mer! Nästa vecka är det dags för oss att börja ha våra övningar i Fredrikskyrkan igen vad jag förstår. Det ska bli intressant att då se om 30 miljoner har gjort en förändring som på riktigt har öppnat upp kyrkan till en vidare ”kundkrets” (bl a oss i kören)!

      Ps: Skjutsar gärna hem W fler gånger. Hon är mycket trevligt sällskap. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *