14 feb

Och halleluja, jag tror våren är på väg.

Jag ser er framför mig, kära läsare.

– Vafalls?! Har hon blivit alldeles galen? Skulle den där bilden vara något att visa där i bloggen?

Och svaret är att jag tycker det. Att den här bilden är värd att visa, alltså. Ser ni? Det är slemklet och snögegga blandat med barmark. I Stuvsta var det en plusgrad då jag var där, men också här i vårt köldhål har termometern kämpat sig upp till nollan. Snön smälter, fåglarna kvittrar och att det är ljusare ute har jag redan skrivit om. Underbart!

Förresten glömde jag att berätta att jag har hemsökts under de senaste nätterna. I går natt var det fina Tina som var här och skällde högt på norrländska (dialekten är nu inte så konstig, men jag har lite svårt att faktiskt ens tänka mig henne skällande). Hon var arg på maken. Min, alltså. Som hon aldrig har träffat. I natt var Des Moroney här och styrde upp saker och ting. Att han var lite barsk kändes inte lika konstigt. Det som är konstigt är att jag inte alls kommer ihåg hur den kanadensiske hockeyhjälten har varit inblandad i mitt liv. Jag träffade på honom under mina barn- eller ungdomsår. Jobbade han något på Rödebyskolan? Var det när vi var i ishallen vi träffade på honom? Jag kommer faktiskt inte ihåg. Jag vet precis hur han såg ut dock,  jag kommer ihåg hur han pratade och hur hans brytning lät och så kommer jag ihåg att han hade väldigt stor mun då han skrattade. Han spelade i Karlskrona IK (som inte ens finns kvar längre), men det var då jag fortfarande var rätt liten. Snälla! Hjälp mig någon…

Vad tror ni om drömmar? Jag vet en del som gillar att tyda drömmar. Själv tror jag att alla våra gamla minnen triggas av saker som man kanske inte är medveten om under dagen, men då tankarna får härja fritt i drömvärlden skapas väldigt spännande och komplexa historier. Vi bearbetar händelser som pågår i vårt liv och saker som har hänt för länge sedan. Utan en ordentlig drömsömn tror jag att vi blir skörare och mer sårbara.

4 thoughts on “Och halleluja, jag tror våren är på väg.

 1. Jag önskar du kom ihåg vad jag skällde om, det skulle vara spännande! 🙂

  Jag drömde heltokiga drömmar när jag var gravid, verkligen skruvade saker som kunde vara både roliga och hemska. Den värsta var när jag drömde att vi skulle flytta till ett annat hem och jag blev alldeles kallsvettig för att det naturligtvis skulle innebära att de skulle hitta den döda människa jag gömt mellan väggarna..! Jorå, helt normalt. Skulle bra gärna vilja veta vad den drömmen betydde! 😀

  • Jag önskar också att jag kom ihåg… ;(

   Hu, de där drömmarna lät inte nådiga. Att vakna upp efter mardrömmar är bland det jobbigaste som finns – att ha hjärtklappning och känna sig rädd utan att kunna ta på var känslorna kom ifrån. Min systers svärmor skulle tolka din dröm som att du var rädd att något gammalt ”skräp” skulle komma fram. (Hon tolkar lite mer bokstavligt än jag…) 🙂

 2. Sån där snömodd har vi också idag. Lite jobbigt att köra vagnen i geggan, men jag hoppas att det är ett säkert vårtecken, så det inte fryser på igen…

  • Här har vi nu fått glashalka. Trist, men det är ändå ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll. Det är bara att fylla på grushinken på trappan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.