17 jan

Stilla morgnar.

Jag har alltid varit morgonmänniska. Något har hänt. Jag är trött, trött. Särskilt på morgnarna. Kanske är det naturligt, kanske har min kropp förändrats, kanske är det övergående. Jag gör vad jag kan för att hitta min ”morgon-groove”.

Promenad eller springrunda för att komma ut i naturen eller åtminstone i trädgården.

Läshörnan. Den har varit svårt försummad, men lockar numera alltmer.

Att elda i vedugnen är definitivt en energigivare. Rent teoretiskt är det väl mer energiomvandlande, men jag vill inte sabba min egen fest…

Hur många ljus har jag bränt upp den här hösten och vintern? Många. Jag undrar vad det är som ger den där speciella känslan av frid då man tassar in i köket, sätter på vattenkokaren och tänder ett par ljus…

Jag tog inte kort på yogastunden, men jag är också väldigt förtjust i yogaappen Daily Yoga. Jag tror att den finns i en gratisversion (det finns flera sådana), men jag betalar några hundra om året för att få tillgång till alla program de har här. Det finns allt vad man kan tänkas behöva. Korta program för att vakna, bålstärkande, sträcka ut, ryggfix, avkopplande, energigivande… Älskar yoga! Tack Sirpa för att du tjatade på mig och inte gav upp. Det går verkligen att både lära gamla hundar sitta och sträcka ut!

Hur gör du för att komma igång på morgonen?

2 thoughts on “Stilla morgnar.

  1. Jag har samma problem just nu. Denna förkylningen tar musten ur mig! Förra helgen sov jag till 10.15, gick upp och åt frukost och somnade om! Jag sov nästan hela dagen… Nu var jag ju sjuk, men för mig är detta helt unikt. Det har aldrig hänt tidigare vad jag kan minnas. I vanliga fall ställer jag inte ens alarmet på morgonen och vaknar ändå i god tid.
    Jag tror att det är bra att sova om man kan. Det är läkande för både kropp och själ, så sov du om du har möjlighet! Det kommer att bli bättre, det vet jag, men det kanske tar lite tid. Positiva tankar och att göra det man tycker är roligt/trivsamt hjälper också, och det är du så bra på! Kramar är också bra. Jag skickar en i tanken till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *