15 mar

Kent lägger ner.

Om den svenska rockgruppen Kent kan man säga vad man vill. Jag har själv ett kluvet förhållande till detta gäng med Eskilstunagrabbar, men måste säga att de lyckats producera några låtar som inte lämnar mig oberörd. Dessutom har jag en Kentkonsert bland mina absoluta favoritlivemusikupplevelser någonsin. Den konserten bidrog antagligen till min dåliga hörsel, hehe.

Kent vet hur man levererar. Inte bara under konserter, utan också när de ska tala om för sina fans att de tänker lägga av. Kolla bara här… Alltid lite, lite konstiga. Det låter alltid som att de spelar i en grotta och ska jag kunna tillgodogöra mig texterna måste jag alltid läsa dem samtidigt som jag lyssnar eftersom Jocke Berg, tja, mummelsjunger.

Favoritlåtar:
Pärlor
Utan dina andetag
Socker
Ingenting
Mannen i den vita hatten
400 slag
Sverige

Med anledning av denna lilla lista kan du nog rätt snabbt räkna ut att jag inte upptäckte Kent förrän de hade spelat ett tag och att jag inte direkt lyssnat så mycket på de senaste produktionerna. Man ska sluta på topp, så jag tror att den här gruppen verkligen gör bäst i att sluta nu och låta sina låtar leva vidare i musikhimlen där alla toner blir bättre ju längre de svävar omkring. Lycka till, grabbar/gubbar/hör ni! Det här blir bra.

14_1

Foto: Peter Gehrke från Kents hemsida

2 thoughts on “Kent lägger ner.

    • Eller hur? Jag tycker det är läckert gjort. (Gillar inte riktigt alla döskallar, men de representerar väl ”Du & jag döden”.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *