Kläggbullar.
Favorit i repris. Sonen efterfrågade kläggbullar och jag lovade att baka en sats om han räfsade bort alla löv som trillade i backen bakom huset mellan mitt krattande i höstas och snön. Bra byte tycker jag själv och bullarna dög tydligen som muta.
Bullarnas fyllning (till en sats bulldeg på 5 dl mjölk och 50 g jäst, 2 tsk kardemumma i bulldegen):
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop fyllningen och bred på bulldegen.
Glasyr:
120 g Philadelphiaost
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk mjölk
florsocker till lagom fluffig konsistens och god smak (rätt många dl)
Vispa ost och smör mjukt och fluffigt med elvisp. Vispa i mjölken. Vispa i florsockret tills glasyren känns fast och krämig.
Glasera inte bullarna förrän de har svalnat och glasera bara de bullar som ska ätas just då. Glasyren kan förvaras i kylskåp, men täck behållaren noga så glasyren inte smakar kylskåp… Kan användas till bullar, morotskaka, muffins (jättegott till choklad) mm.
ahhhh sån kläggkaka =)…gott klägg det där:p
Ja, själva klägget är det bästa. 😀 Glasyr låter inte alls lika läckert, eller vad säger du? Jag funderar på att öppna upp någon konkurrent till Cinnabon. ”Kläggbullen” – blir du inte riktigt sugen? Hahahaha!