24 feb

Academy Awards coming up!

Jag brukade varje år envisas med att stiga upp mitt i natten och titta en stund på Oscarsgalan innan jag blev för trött och somnade igen då vi bodde i Sverige och hur det nu är har jag bara tittat på ett par i realtid under de sammanlagt snart sju år vi har bott i USA.

Oscarsgalan är spännande. Det uppkommer alltid någon typ av drama pga personliga relationer, politik eller klädsel, och alltid är det någon stackare som går hem och är lite ledsen. Leonardo DiCaprio har till exempel varit nominerad till en Oscar fem gånger inklusive årets nominering för The Revenant. Jag har faktiskt sett filmen och kan konstatera att jag såg den för att maken ville gå, jag valde att följa med för att den bygger på en sann historia och jag blev, trots att den var osedvanligt våldsam, imponerad av DiCaprios insats. Av årets nominerade manliga huvudrollsinnehavare har jag bara sett Leonardo DiCaprio och Matt Damon och jag tycker att båda utförde sina arbetsuppgifter med den äran. Tur att jag inte sitter i juryn.

Det mest intressanta brukar annars vara filmstjärnornas klädsel. Mest de kvinnligas, för att vara ärlig. Här får du några av mina favoritklädslar på några av familjens skådisfavoriter.

23_3

Mellandotterns favvo, den klassiskt vackra Audrey Hepburn.

23_1

En av mina favoriter i en härligt tidstypisk klädsel, Barbra Streisand.

23_2

Makens favorit Jennifer Lawrence i en drömskapelse av Christian Dior.

23_4

Jag vet inte ens vad Michelle Williams har spelat i, men det här är en av mina favoritklänningar någonsin i de här sammanhangen, särskilt tillsammans med det röda läppstiftet och hennes färger. Lite Taylor Swift sådär.

På söndag är vi i alla fall två som tänker bänka oss framför teven för att avnjuta lite Hollywoodglamour. Jag har sett ovanligt få filmer det senaste året, så jag har inga bra tips på vinnare att komma med. May the best (wo)man win!

4 thoughts on “Academy Awards coming up!

 1. orkar inte sitta uppe så sent på natten men glor gärna på repriser om det blir nån…o glo på klänningar ja det är ju ett nöja i sig. gillar även o se vilka som får priser ibland (ofta) skiljer det sig på vad en kritiker tycker om o vad jag gillar….

  Michelle williams var med i Brookeback Mountain….. hon träffade Heath Leadger som oxå var med… hon var med i dawsons creek med…=)

  • Ah! Ja, jag hade ju kunnat googla… Heath Ledger kommer jag ihåg, men Brokeback Mountain såg jag aldrig då den gick. Den tillhör väl klassikerna, så en vacker dag kanske.

   Det där med att ha annorlunda smak än kritikerna är det inte bara du som upplever. 😀

 2. Inte fel med lite Hollywoodglamour! Är tyvärr väldigt lite insatt i film. Tycker du generellt att priserna går till ”rätt adress” eller får pengarna styra som vanligt?

  • Det är mycket jag inte gillar med det som Hollywood står för, men samtidigt är det ett otroligt intressant fenomen. Jag blev intresserad av hela Hollywoodlivet då vi besökte Hearst Castle för många år sedan. Det är som att kända skådespelare lever i en egen subkultur som ändå påverkar resten av västvärlden på så många sätt och vis! Just den här glamouren är det som jag tycker är lite kul då det är så långt borta från min verklighet, men vackra kläder tycker jag livar upp.

   Huruvida pengarna styr? I högsta grad! Dessutom styr folket ”bakom” stora delar av den amerikanska politiken och vi som tittar blir manipulerade till ”rätt” åsikter om både det ena och det andra. Å andra sidan blir konstverket (kostym, ljud, regisserande, skådespelande, specialeffekter osv) väl uppmärksammat och jag tycker att man ofta utser ”rätt” vinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *