02 sep

Förändring del 9 – Matlagning.

Augusti kom och gick i en rasande fart. Jag har faktiskt tänkt på mitt kunskapsmål under månaden, men precis som jag misstänkte har nästan all extratid gått åt till resande, skolstart och de gäster som bor hos oss just nu. Jag vill inte skylla ifrån mig. Hade jag verkligen velat hade jag naturligtvis prioriterat kunskapsinhämtandet! Nu kan jag i alla fall vara nöjd med att jag kom igång med mitt TED-tittande igen och jag har indirekt lärt mig mycket bara genom att förbereda lektionerna till vår nya sjua här hemma. (Japp, ännu ett läsår med hemskola.)

Så – månadens förändringstema… Matlagning! Jag jobbade med mat redan i juni, men det blev ungefär lika försummat som förra månadens tema. Jag har redan tjuvstartat med matlagningsfokuset. Vi fortsätter att äta en kost som består allra mest av mat lagad från grunden, några av oss utesluter sädesslagen och andra äter betydligt mindre bröd, pasta och ris än förr om åren. Vi ska försöka att verkligen prova recepten i de roliga kokböcker som vi investerade i under vintern, inte bara inspireras av ingredienser.

I matlagning ingår också att ta hand om den skörd som trädgården bjuder på. Nu blev det i princip ingen skörd från grönsakslandet p g a vissa orsaker, men vi kommer igen nästa år! Maken har faktiskt sått en andra omgång då Utah bjuder på två växtperioder. Vi får väl se om det kommer något annat än tomater och pumpor. Jo, för en del av pumporna har faktiskt kommit igen efter torrchocken och jag har sett flera små söta pumpisar som vi om inte annat kanske kan dekorera med till Halloween.

Glad september på dig, förresten! Jag tycker det känns så konstigt att vi redan är här. I morgon är det Labor Day här. Det innebär rent praktiskt inte bara ett eget Första Maj-firande, utan räknas också som Sista Dagen på Sommaren. Svårt att tro när det är över 30 grader varmt om dagarna, men det ger sig väl. Jag älskar, älskar, älskar hösten. Särskilt när den bjuder på så där lagom väder, alla vackra färger och luft som känns fräsch och lätt att andas. Nu när vi bor här behöver jag inte heller oroa mig för det evinnerliga vintermörkret, så bättre kan det inte bli! För att fira september lite extra kanske du vill lyssna på hela Sveriges egen September?

2 thoughts on “Förändring del 9 – Matlagning.

  1. Visst är det härligt med september på ett sätt?

    Jag som är en rutinstyrd människa gillar verkligen då det kommer till september och jag får börja boa in mig igen. Byta gardiner, städa upp ett sommar-nonchalerat hus, organisera osv. Ljuvligt med tända ljus är det med. Här i norr är det ju så ljust dygnet runt rätt så länge, men nu har det minsan vänt med besked.

    Menar du att ni har ljust hela vintern och inte kolsvart som det är här? Dagtid alltså? Blir väldigt avundsjuk kan jag säga!

    Bara det vore ju en anledning att flytta söderöver…

    Ha en fantastisk dag! 🙂

    • Det är det där med rutiner och höstfärger och lite svalare luft som jag verkligen gillar med hösten! Det jag inte gillar i Sverige är det oändliga mörker som breder ut sig inför vintern… Här får vi riktig vinter, men dagarna är ljusa! Det gjorde stor skillnad för välmåendet i vintras tycker jag! Tack för den fina hälsningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *