01 maj

Med händerna i jorden…

30_5

… känner man sig som ett med naturen. Döttrarna var duktiga och började sätta fröer idag. Deras pappa banade vägen, gjorde fåror med lagom avstånd så man kan gå emellan och plocka ogräs och skörda läckerheterna som ska spira fram. Det är ändå rätt fantastiskt att man kan få ett frö att växa med jord, vatten och ljus. Ett ekollon kan bli till ett enormt träd, en äppelkärna kan ge mat till massor av människor. Jag gillar tanken på att allt växer ur något som från början kan verka väldigt oansenligt. Det gäller sådant man lär sig också. Från att kunna nästan ingenting kan man bli expert! Det gäller bara att tillhandahålla det som gör att kunskapen växer. Vi kan väl börja med att få våra barn och ungdomar att läsa mer? (Jag är inte orolig för just barnen i den här familjen. De är bokmalar alla tre och jag skulle bland annat vilja påstå att både 16- och 14-åringens engelska läsförståelse är bättre än min. Därmed inte sagt vilken nivå den ligger på, men ändå.)

Mamma klagade lite på den musik jag bjöd på i går. Därför får både hon och du idag Där björkarna susar, en av de sånger på spelades på mina föräldrars bröllopsdag. De firade nämligen 44 gifta år idag. Grattis till mig och mina syskon!

4 thoughts on “Med händerna i jorden…

  1. MMmmm….! Det är väldigt svårt att förena snygga naglar med trädgårdsintresse har jag erfarit men det offrar jag gärna för all den glädje som jorden ger. Smutsiga nagelband om sommaren är också vackert.. med odlarögon 🙂

    • Hm, ja, mina naglar är inte fina. Man måste ju betala någonstans! Jag tycker också att det är väl värt att inte vara tjusig, även om jag tycker att välskötta naglar är så fint på andra.

    • Ja, tänk om vi bara hade kunnat svänga förbi och göra vår del… Synd att det inte är så lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *