15 maj

Visdom från en hundraåring och blyglasfönster.

Idag firade en av våra grannar sin hundrade födelsedag. Vi hade tyvärr inte möjlighet att gå dit då det stod annat på schemat, men en kompis meddelade vad han så vist delade med sig till ungdomarna som var där. ”Decide early that you want to be happy.” Bestäm tidigt att du vill vara lycklig. Lättare sagt än gjort som så mycket annat, men det rimmar väl med allt annat som kommit i min väg den senaste tiden.

14_1

Jag hann inte gå på kalas, men jag gick på den vernissage som några andra grannar hade för att visa sitt nya blyglasfönster som sitter i entrén ovanför dörren. De har arbetat fram motivet tillsammans med sin vän, hemmapappan och glaskonstnären Mark Bigelow, och det bygger på olika bilder från Provo Canyon. Helt fantastiskt!

14_2

Marks fru är violaprofessor på det lokala universitetet BYU och ena dottern hade idag fått en fin utmärkelse för sitt harpspelande (hon har spelat sedan hon var fyra år). Eftersom hon bara är fjorton år har hon inte bestämt sig om hon ska satsa på harpan, make-up, konditorkonsterna (det var hon som hade gjort kakorna med blyglasglasyr) eller konsten. 😉 Det är spännande att tala med personer som verkligen är konstnärer på alla sätt och vis.

14_4

Mark hade tagit med sig några av sina senaste verk. Detta blev min favorit, men du kan se många fler på hemsidan jag länkade till här ovanför:

14_5

7 thoughts on “Visdom från en hundraåring och blyglasfönster.

 1. Jag vill bara skicka dig tankar och kramar över haven. Jag vet att det inte förändrar något, men jag vill bara att du ska veta att jag tänker på dig. På något sätt tar man sig igenom allt.

  • Vad gullig du är! Livet är inte alltid så lätt att hantera. Ibland känns det som en dans, andra gånger så vadar man genom träcket… Jag känner glädje och framtidstro trots att det är tungt just nu. Omtanken värmer! Kram.

 2. Tänk, då jag var liten fanns det inte många som blev 100 år. Det pratades om de få som blev det i nästa övernaturliga ordalag. Idag är det fortfarande lika imponerande men inte längre lika ovanligt. Vi har börjat vänja oss vid tanken på att det är möjligt. Kanske är det en av anledningarna att det känns så förbaskat orättvist när människor rycks bort alldeles för tidigt. Att vi alla på något sätt är deltagare i livets roulette.

  Vilka fantastiska fönster! Ett imponerade hantverk och skänker verkligen en personlig och lokal prägel på ett hus. 🙂

  Det är inte lätt att göra alla val som vi ständigt ställs inför. Vi har själva haft en dotter här hemma som stod inför flera olika svåra val nu då hon skulle välja både utbildning och ort inför sina universitetsstudier. Val som bara hon och ingen annan kunde göra. Det enda vi kunde göra var att säga att vi stöttar henne till 100% oavsett beslut, att hon ska följa sitt hjärta och magkänsla, att inga beslut är skrivna i sten utan det går alltid att välja en ny väg om man känner att man hamnat i en återvändsgränd. Likaså att livet inte behöver bestå av ett enda yrkesval. Att byta både arbetsplats och yrkesbana är inget konstigt idag. Men trots allt det så kan det vara ganska ångestladdat att göra de va som tillhör de stora livsavgörande valen. Eller som åtminstone känns sm om de vore det.

  Ta hand om dig kära vän. Jag skickar stora varma kramar och tänker så på er.♥

  Kram Lotta

  • Vad gullig du är! Tack.

   Visst har vi blivit lite bortskämda med att livet för så många fortsätter och fortsätter, men både du och jag vet att vi aldrig vet hur lång tid vi har. Kram!

 3. Pingback: Hej tisdag! |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *