02 Mar

Kläggbullar.

1_7

Favorit i repris. Sonen efterfrågade kläggbullar och jag lovade att baka en sats om han räfsade bort alla löv som trillade i backen bakom huset mellan mitt krattande i höstas och snön. Bra byte tycker jag själv och bullarna dög tydligen som muta.

1_6

Bullarnas fyllning (till en sats bulldeg på 5 dl mjölk och 50 g jäst, 2 tsk kardemumma i bulldegen):
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop fyllningen och bred på bulldegen.

Glasyr:
120 g Philadelphiaost
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk mjölk
florsocker till lagom fluffig konsistens och god smak (rätt många dl)

Vispa ost och smör mjukt och fluffigt med elvisp. Vispa i mjölken. Vispa i florsockret tills glasyren känns fast och krämig.

Glasera inte bullarna förrän de har svalnat och glasera bara de bullar som ska ätas just då. Glasyren kan förvaras i kylskåp, men täck behållaren noga så glasyren inte smakar kylskåp… Kan användas till bullar, morotskaka, muffins (jättegott till choklad) mm.

1_5

2 thoughts on “Kläggbullar.

    • Ja, själva klägget är det bästa. :D Glasyr låter inte alls lika läckert, eller vad säger du? Jag funderar på att öppna upp någon konkurrent till Cinnabon. ”Kläggbullen” – blir du inte riktigt sugen? Hahahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>