Har man blivit gammal om största matinspiratörerna i ens liv är de vuxna barnen? Här kommer två recept som jag testat och njutit av i sommar. Det första har jag skruvat till lite själv, det andra är ett ICA-recept.

Eftersom jag inte är matinspiratör får du nöja dig med en bild som kanske inte lockar fram salivsprut under tungan, men jag lovar att det här är otroligt gott. Så gott så att jag skulle kunna äta det till både frukost, lunch och middag. Och mellis. Det gäller både den vegetariska grundversionen och den med bacon.
Elinas phillymacka
gott bröd (fröknäcke, surdeg, finncrisp, fralla, Wasa Husman – ta det du tåler och/eller gillar)
ett rejält lager philadelphiaost
mjuk äggröra
en halv avokado, mosad eller i tunna skivor
Everything But the Bagel-krydda (köp, få av din syster eller gör egen)
ev. bacon
Everything But the Bagel-krydda
- 1½ msk vallmofrön, gärna svarta
- 2 msk vita sesamfrön
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1½ msk torkad, finhackad vitlök
- 1½ msk torkad, finhackad lök
- 2 tsk flingsalt
Blanda ihop och förvara i burk med tätt lock, klumpar gärna ihop sig av fukt.
Lyxig bjudgröt som smakar äppelpaj
ICA bjuder på receptet. Jag rev båda äpplena och blandade i på en gång, tog liiite mindre salt andra gången jag gjorde gröten och använde 2 msk honung i gröten och ringlade bara 1 msk över. Detta intogs med lantmjölk, den där man behöver skaka för att fördela fettet och alla gäster ville ha receptet. I vanliga fall ser jag inte havregrynsgröt som ”lyxig”, men det är den här, det lovar jag.


Lämna ett svar