23 jan

Lyckotips.

Gretchen Rubin som har skrivit The Happiness Project (Projekt Lycka) har pratat om hur mycket det kan göra för ens lycka att bädda sängen på morgonen. Det är ett projekt som inte tar mycket tid och det får en att känna sig väldigt nöjd i förhållande till hur mycket energi man lägger på det. Själv har jag insett att det ligger mycket sanning i det för mig också. Även om vårt sovrum är uppe på övervåningen är jag lika nöjd varje gång jag kommer dit och det ser ut så här:

22_1

Nja, supernöjd är jag inte. Det är skönt att ha heltäckningsmatta i sovrummet, men äckligt. Jag vet ju hur sjuk min astmatiska syrra blev av familjens heltäckningsmattor. De fick helt enkelt rivas ut. Det är också trist att vi inte har något på väggen och jag är inte förtjust i beige och… Ja, nu låter jag väl väldigt tacksam? Jag är i alla fall mest nöjd och jag tror på fru Rubin.

För ett år sedan frågade jag på Facebook vad som gör andra lyckliga. Det var fina svar och jag tycker de är värda att inlägg till, så var så god!

Ikea
Och såklart att få vara mormor! För det är väl en aktivitet?! verkligen livets efterrätt!!!
Löpning och löparprylar
Det som ger mig störst tillfredsställelse som mamma är att se mina barn äta mat som jag har lagat och uppskatta den. Det gör mig riktigt rörd. Det låter konstigt, men jag tror att fler mammor till barn som flyttat hemifrån kan känna igen det
Sommarmete i en insjö
Bra musik
En promenad i en skog full med vitsippor
Aha-upplevelser gör mig lycklig och idag mozzarella ost
Ett stormigt hav
Lätt: LÖSGODIS. Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag såg lösgodis i Eddes livs. Vilket fenomem!
Hård träning
När jag hör mina barn skratta är jag som lyckligast. En stjärnklar natt är oxå underbart för man känner sig så nära det oändliga då. Doften av nybakat bröd!
En fantastiskt vacker dag (oavsett årstid) som jag tillbringar utomhus med min familj. Kan vara på stranden, på altanen, i slalombacken, på isen o pimplar, i skogen på hösten.
Barnbarn, barn, tulpaner och smultron!
Färgglada retroprylar!
Att spela fotboll. Känslan när man gör den perfekta glidtacklingen o får tag i bollen :)
Färger, Lars Winnerbäck live, katter, sommarbad& sommarregn och doften av en ny bok.
Goa människor och allt vackert i naturen!  Får tillägga kloka underbara hundar och äkta smarta bondkatter samt småfåglar.
SOLEN vackra snörika vinterdagar som dessa!! Finns inget som lyser så härligt!! Och gör en på sånt gott humör!
Sova … Är det enda jag kan komma att tänka på just nu… Annars brukar jag bli lycklig av att få baka.
Organisera och sortera (mini-Monica Träna – det ger ett rus och ett må-bra i hela kroppen, speciellt efter ett pass. Nu när jag är förkyld och inte tränar märker jag att jag plötsligt sover så dåligt. Jag tycker sover alltid gott och bra. Nu vet jag varför!
Barn och barnbarn, riktig vinter och riktig sommar med allt som det för med sig!
Då säger jag det uppenbara…som ingen annan vågar…SEX..!
Lukten av min mans sol-hud.
Familjeliv står givetvis högst i kurs här, som hos många andra. Men att få sitta på hästryggen och få hästen att göra det man begär av den är en underbar känsla. Och hur mysigt är det inte att gosa med den… Det är lycka för mig!
Choklad o/e skir grönska!

One thought on “Lyckotips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *