17 apr

Alla måste börja någonstans.

Varje år sätter jag tomatfröer och drömmer om skördar lika Tomatmannens, men nöjer mig om jag får några frukter alls. Det är spännande att testa olika tekniker och olika slags gödselblandningar, men bäst resultat har jag fått av att lägga gräsklipp på jorden i de hinkar jag har mina tomatplantor i. Just i år satsar jag enbart på busktomater. Nästa år blir det något annat! Bifftomater har jag övergivit för alltid. De kan bli stora och maffiga, men ger inte alls lika god avkastning. Tomatodling är hur som helst en väldigt trevlig hobby för den existentiella hälsan. Att driva ett frö tillbaka till frön till fler plantor i ett evigt kretslopp tycker jag är fint!

2 thoughts on “Alla måste börja någonstans.

  1. Precis! Jag har gått steget längre och odlar egentligen inte aktivt tomater. Det gror alltid frön i kompostjorden och om de blir fina plantor så vårdar jag dem. Naturen är bäst på att välja vad som är växtkraftigt. Enda nackdelen är att plantan inte talar om vilken sort den är!

    • Nej, det hade ju varit smidigt om de kunde producera en egen namnlapp när de ändå höll på att växa med all den där kraften!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *