01 Jun

Förändring del 6 – Mat.

Mat. Vi måste alla äta för att överleva. Genom åren har jag gått igenom allt från anorektiska tankar och Viktväktarna genom vegetarianism och absolut skräpkost till att sedan några år verkligen tänka på vad jag och min familj stoppar i oss, på riktigt. Vi försöker äta mat som inte har gått igenom en massa behandlingar, så det enda man hittar i vår frys är kött, fisk, bär, grönsaker och en och annan gång lite glass. Fiskpinnar, biffar och alla sjuttioelvahundra färdigmaträtter som erbjuds i affärernas frysdiskar göre sig icke besvär helt enkelt. Så långt det är möjligt äter vi inget med vitt socker och de olika sädesslagen har vi inte heller i vår mat särskilt ofta, särskilt inte vetemjöl.

Då vi har jobbat mycket med det här redan kan det tyckas vara onödigt med ett förändringsfokus under den här månaden, men semestertider är alltid utmanande. Att vara på Sturkö funkar bra för det mesta, men när man är på resande fot är det sanningen att säga ofta skräpmat som erbjuds. När jag pratar om skräp tänker jag inte bara på de odefinierbara rätterna i flygmatlådorna, utan också på alla sötsaker som ofta serveras då man är sommargäst. Glass. Paj. Kakor. Saft. Det gäller att ladda upp innan man utsätts för frestelser för att klara av att stå emot när det verkligen gäller! Idag är det den första juni. Jag är sockerfri. Det ska förbli så, åtminstone den här månaden ut.

Fram tills vi åker om två veckor är det kylskåps- och frysrensning. Jag önskar att min syster i Skottland var här och hjälpte till med den biten, för jag vet ingen som är så bra på att kombinera oväntade rester till nya maträtter som hon.

Happy cooking! Hur äter du? Vad är viktigt för dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *