30 jun

Nu har jag fixat!

Det åskar och blixtrar runt mig, den stackars kattuslingen kommer inte in fast jag har kallat på henne och jag är alldeles ensam i stugan nere vid havet. Inte hänger jag läpp för det inte! Nej då. Jag har ju äntligen räknat ut hur jag ska kunna blogga ordentligt från mobilen. Kanske funkar det, kanske inte… Den som inte provar får inte se.
Edit: Det fungerar ju perfekt!

20120630-011123.jpg

29 jun

Himlen gråter lite med mig.

Om en kvart får en ny familj förstatjing på vårt hem. Det är så sorgligt så jag måste gråta en tår även om vi säljer för att det står nya och spännande äventyr på agendan. Det är ju ändå mitt hem, vårt hem, som nu försvinner. ”Home is where your heart is” får en helt ny betydelse. Inflyttning 1 augusti för de andra… Hoppas att de vill ha många av våra möbler! Har du flyttat tvärs över jorden då du redan har haft ett fullt bohag? Hur löste du det? Vi tar inte med oss särskilt mycket. 12 kubikmeter last kostar 40 000 kr att skicka. För den summan får man en hel del på Ikea. Tonårshem igen då?

20120630-011648.jpg

29 jun

Vänta.

Vänta, vänta, vänta. Vad annat finns det att göra? Idag ska jag försöka hitta lite sol och städa en hall. Gårdagens mest spännande projekt var att återvinna en helt proppfull dammsugarpåse (en så’n där som ska slängas då den är full). Har du gjort det någon gång? Gummihandskar och andningsmask är att rekommendera för dylika projekt.

27 jun

Solnedgång på solnedgång…

… och jag tröttnar aldrig. Sedan 30 år tillbaka har jag tillbringat delar av varje sommar på ”min” ö, Sturkö. Här är ingen solnedgång den andra lik. Jag tröttnar aldrig på detta naturens underverk. Kvällens sista, flämtande solstrålar slåss för att lämna avtryck i det förgängliga, färger dansar och lägger sig och mitt i detta skådespel spelar havet ballader, barbershopkvartetter, vackra stämsånger och dundrande orgelkonserter. I kväll blev det Simon & Garfunkles ”The Sounds of Silence”. I går kväll var det snarare Scorpions ”Rock You Like a Hurricane” som dånade fram. Kanske var det den låten som fällde vår asp över grannens tomt?
Ps: Jag har inte möjlighet att lägga upp några bilder just nu. Sorry! Jag vet att det blir trist. På måndag kommer jag igen!

26 jun

Vad man har och vad man får.

Tänker du ibland på vad du har och vad du önskar att du hade? Jag är på väg att packa ihop mitt hem för utlandsvistelse under de närmaste två åren eller så. Just nu är jag hemma i min systers och hennes familjs hem. Här mår jag bra. Vilken omsorg det ligger bakom varje liten detalj! Vi får se vad vi kan och önskar ta med oss på vårt äventyr. Jag gissar att det blir en och annan flyttlåda som får göra oss sällskap. Vad kan du inte tänka dig vara utan?

23 jun

Midsommar på Sturkö och i Fridlevstad.

De senaste dagarna har varit fulla av nostalgi, sann svensk sommar (alltså dassväder blandat med underbart solsken), familjetid och avkoppling från sådant som jag måste tänka på alla andra dagar. Snart kommer syrran från Skottland med sin familj. De har inte varit ”hemma” på två år och jag längtar tills jag får träffa alla i familjen – helst lille M som jag aldrig träffat IRL!
För en stund sedan tog jag en promenad längs stranden och njöt av utsikten över ”staun”, alltså Karlskrona. Jag tror att du kanske hade tyckt precis lika mycket om det som jag…
Dagens musikstycke får nog bli ledmotivet ur Jurassic Park. Att vara med i midsommarfotbollsutmaningen mellan Anderssons och Håkanssons är ruskigt roligt. Matchen slutade i år 3-3 och jag kan lugnt säga att jag sprang mycket, men var sämre på att träffa bolluslingen. Trots mitt fruktansvärt dåliga bollsinne kände jag mig emellanåt som en t-rex. Nästa år går det kanske bättre?!

21 jun

Our House.

Ännu en visning i kväll. Köparna är inte direkt på hugget, men det händer ändå lite varje dag. Att sälja ett hus är faktiskt lite nervöst. Hu! Jag kan visst inte länka då jag skriver inlägg på mobilen, men du kanske vill ta en You Tube-utflykt och lyssna på Madness…