28 jan

… julegranen dansas ut, ut, ut!

27_2

Vi har inte fått någon snö på länge nu. Snön ser lustig ut. Solen värmer upp den på dagen och så fryser den till under natten. Det blir lite som vågor i ökensand, fast vitt och alldeles glansigt. Vackert. Skottararmen behöver förbereda sig, för med början på onsdag och några dagar framåt ska vi få en hel del snö. Då vet jag inte om jag tycker det är så vackert längre…

27_3

Idag var det dags att göra något åt den stora grönsaken i audiensrummet. Granen luktade fortfarande väldigt gott, men jag tyckte att middagsgästerna skulle slippa mötas av en ihopskrumpnad trollaktig varelse på väg till matbordet. Jag och maken samlade således ihop ungarna och dansade några rundor runt åbäket och sedan lyfte sonen ut den på ett lillfinger. Det kan hända att det rann ut en hel del vatten från julgransfoten och att jag fick sopa bort en 100 m lång myrstig med barr runt huset, men det var det värt! Nu är både klinkers och trägolv rena och fina och jag struntar i om vi kommer att hitta barr överallt runt huset ända fram till nästa jul. Jag har väldigt svårt att tänka mig en plastgran även om det i det här läget hade varit rätt praktiskt.

Kvällens middagsgäster var ett ungt par, jättetrevliga. Kul att prata om livets förunderligheter med några som är generationen under oss. Hon är lika gammal som min yngsta lillasyster och skulle kunna vara min egen dotter. Jag blir alltid lika förvånad då jag kommer på att flera i min bekantskapskrets är eller ska bli mor- eller farföräldrar. Just nu känns det väldigt långt ifrån min verklighet. I min verklighet ligger nämligen fokus på den nya terminen och hur vi bäst ska planera för vårens aktiviteter. Planet hem till Sverige går i halva juni och om allt går som det ska blir det både bebismagar och bröllop att beundra i sommar. Det ser jag fram emot. Först ska vi dock jobba hårt, alla fem i familjen. Jag hoppas kunna komma iväg på lite fler studiebesök med den 13-åriga hemskolningseleven och så hoppas jag att storasyskonen får bra balans på sina kurser så de slipper stress och panik. Det ska nog bli finfint. Hur tänker du? Var ligger ditt fokus just nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *