12 feb

Har du gjort någon glad idag?

Jag vet att jag har sagt det förut, men jag vill påminna igen. Jag fick lite nätkärlek idag. Jag misstänker vem som skickade meddelandet och trots att det var förkomponerat kändes det härligt och väldigt speciellt för mig. Ett kärleksfullt, anonymt meddelande i inboxen är faktiskt lika uppfriskande som en påse lakrits. Detta bevisar återigen att det är tanken som räknas. Att glädja sina medmänniskor behöver inte kosta pengar, bara lite omtanke och kärlek. Stort tack också till svärmor som skickade svenska inredningstidningar som kommer att glädja många svenskar här i trakten innan de är sönderbläddrade!

I går var vi hembjudna till våra grannar. Vi rådiggar dem! De har fem vuxna barn och nio barnbarn, men både jag, K och barnen tycker de är väl värda att umgås med. Vi blev bjudna på en fantastisk, skandinavisk måltid och trevligt sällskap, men vi fick också vara med på deras familjekväll. Vi fick lyssna på Alex Boyé, det brittiska popsnöret som flyttade till Utah och blev en exotisk fågel i musiklivet här. Han sjunger här tillsammans med Carmen Rasmusen en psalm med bästa texten någonsin. Oavsett om du är religiös eller ej tycker jag att du ska ta dig en minut och läsa igenom den. Efter att du har gjort det tror jag att du också känner för att hjälpa någon, eller göra någon glad.

1. Have I done any good in the world today?
Have I helped anyone in need?
Have I cheered up the sad and made someone feel glad?
If not, I have failed indeed.
Has anyone’s burden been lighter today
Because I was willing to share?
Have the sick and the weary been helped on their way?
When they needed my help was I there?

[Chorus]
Then wake up and do something more
Than dream of your mansion above.
Doing good is a pleasure, a joy beyond measure,
A blessing of duty and love.

2. There are chances for work all around just now,
Opportunities right in our way.
Do not let them pass by, saying, “Sometime I’ll try,”
But go and do something today.
’Tis noble of man to work and to give;
Love’s labor has merit alone.
Only he who does something helps others to live.
To God each good work will be known.

Text and music: Will L. Thompson, 1847–1909, alt.

Ps: TIPS! Se till att luncha med någon som är glad och fin och uppiggande någon dag den här veckan. Sushi med fina T i går. Ny energi och vänskap är viktigt för själen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *