06 feb

Ur led är tiden.

Heja mina amaryllisar. De ger inte upp. Inte jag heller, tydligen. Häromdagen fick jag ännu en överblommad lök av min kompis som är allergisk mot dessa skönheter eftersom hon tyckte att den var extra fin (den har stått på hennes arbetsplats). Det blir spännande att se hur den ser ut när den blommar om nästa år, haha! De två skönheterna på fotot står i syrummet och håller mig sällskap och nere i köket står en sned och vind som börjat blomma fast stjälken bara är en decimeter hög, om än det. Fyra till är på gång. Jag talade om för hela gruppen att Kyndelsmässodagen var i söndags och att hur mycket man än drar ut på julen så är den verkligen, på riktigt, slut nu. De verkar inte vara mottagliga för sådant snack någon av dem, utan hävdar bara att i sitt naturliga tillstånd är de vårblommor. Och därmed basta.

2 thoughts on “Ur led är tiden.

  1. Så fint att amaryllisarna fortfarande blommar. Håller med om att det är julblommor men samtidigt är det trevligt att de lever och frodas. Ett år höll jag liv i en julstjärna i ett år.

    • Ja, vår julstjärna från 2022 överlevde och frodades till denna julen, men jag tyckte den hade blivit så spretig och ful. Nu har den därför fått gå till saligare ängar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *