01 sep

#skapandeseptember2023, alphabet.

Hej, hej september! Du hälsar oss med gråa moln och regn i luften, 16 grader och gula björklöv på marken. Ingen stress eller så, men nu är det höst i mitt liv iallafall. Skapande september-projektet tog mycket av min fritid förra året och jag hade så roligt med alla grejer jag gjorde. I år kommer det dock inte att finnas lika mycket utrymme för den här typen av aktiviteter, så jag tar det lite försiktigt som det kommer och tänker ha roligt med det som hinns med.

I går var jag på Öland och firade en fin liten vän. Hon gillar mig, men vill alltid prata om min dotter som hon hade som söndagsskollärare för många år sedan. När vi pratade i telefon någon gång berättade denna musikaliska och genomroliga tjej att hon gjorde bokstavsarmband på jobbet. Jag berättade att jag saknade att få fina armband i present, och när vi så träffades igår hade hon en present till mig faste det var hennes födelsedag vi firade. Detta fina bokstavsarmband får nu lysa upp min höst.

Förra året var ett av huvudmålen för Skapande september att fotografera mer. Jag har nästan gett upp på min kamera, men har lovat mig själv att ge den lite höstutrymme. Denna utmaningstolkning gjorde jag dock med telefonkameran. Min kusin som är mycket duktig på allt konstnärligt visade för många år sedan några foton hon hade tagit med fokus på storstadsljus i mörker. Jag kommer inte ihåg var fotona togs eller om det var lampor från byggnader eller fordon som fångades, men känslan minns jag. Det var den jag ville komma åt, även om resultatet blev sitt alldeles eget.

Här hittar du alla utmaningar i Skapande september 2023. Hoppas du hittar något som inspirerar dig!