27 jul

Livemusik på Blekinge museums bakgård.

Cookies N Beans en varm sommarkväll i Karlskrona, kan det vara något? Förband var Frank Sylvester, gänget jag tipsade om för ett tag sedan. Jag gick med make, syster och svåger och till sällskap fick vi också mysiga mamman till Frank Sylvesters gitarrist.

Livemusik blir ofta bra. Den här spelningen var inget undantag. De yngre tjejerna i FS har lite att öva på då det gäller mellansnack, men annars var de jätteduktiga! Cookies N Beans var alltigenom helproffsiga och gav ett mycket sympatiskt intryck. Tre täta countryröster, några gitarrer och tamburin kommer man långt på! När Frida Öhrn sa ”Vi har bara här och nu” och gruppen började spela Kings and Queens vällde tårarna upp. Till dig, V!

20130727-160842.jpg

20130727-160856.jpg

24 jul

Smålandstankar.

Syrener i torka och sniglar med slem
En stuga på landet som känns som ett hem
Fast myggorna sticker och molnen ligger tätt
Är livet här enkelt och allt känns så lätt
Jag sträcker på ryggen och cyklar med schvung
Mitt hår börjar gråna, men själen känns ung
Ett smultron i skogen och tio torra blåbär
Ett hjärta som är tacksamt, för allt smakar gott här
Att lyfta sin blick och att leva på hoppet
Är allt som behövs för att ha chans att vinna loppet

20130724-231106.jpg

20130724-231245.jpg

23 jul

Allmän väg?

Idag fick jag lust att blogga för första gången på länge. Jag har inte känt för det på ett par veckor trots att det har hänt en massa spännande i mitt liv under tiden. Ett tag tänkte jag att det kanske är dags att lägga ner bloggandet, men jag vet att jag kommer att sakna det för mycket lagom till att vardagslunken sätter in igen. Jag har tänkt på allt jag skriver, vad jag delar med mig och hur jag bjuder på det. Kanske är det dags att byta format? Ska jag fokusera på något av allt det jag brukar skriva om? Ska jag lyda rådet på den gamla vägskylten som säger att ”Här slutar allmän väg”? Uppriktigt sagt vet jag inte. Jag vet inte ens varför jag berättar det här för dig.

20130723-222841.jpg

22 jul

I denna ljuva sommartid.

Solen skiner över livet här på sommarön. Barnskratten rullar över den torra gräsmattan och Camp Håkansson har långsamt brutit upp. Nu står bara tre husvagnar kvar, men husen av fulla av mig, mina syskon och våra familjer. Idag kommer husbilen från Berlin också. Härligt!

20130722-111138.jpg
För övrigt måste jag visa den finaste piraten i mannaminne!

20130722-110932.jpg

18 jul

Da’n före da’n före da’n.

Det känns som att mina ord har tagit slut. Jag vet att de finns där någonstans, men…

På lördag är det dags för kalas och släktträff här på Sturkö. Jag ser verkligen fram emot att få möta min fina Håkanssonfamilj. Alla kan dessvärre inte sluta upp, men vi kommer att vara 80+ personer samlade! Tur att det finns gott om plats för husvagnar, tält och hängmattor.

20130719-110710.jpg

11 jul

Storm på Sturkö.

Karlskrona är en vacker stad, otroligt vacker. Att stå och se på gamla hus som blivit väl omhändertagna gör mig lycklig. Vårt hus i Utah anses vara gammalt av amerikanerna själva. Det byggdes 1978. Jag antar att vi har lite olika syn på vad som kan anses vara gammalt helt enkelt.

I natt stormar det ordentligt runt lilla gula stugan som får vara hemvist för mig, maken och diverse småkryp. Regnet smattrar mot fönstren och det är ruskigt ruggigt. I sådana situationer får man trösta sig med fina sånger. Den här funkar alltid…

För övrigt kan man använda ctrl + alt + delete för att avsluta sådant som inte går att stoppa på annat vis. Det brukar funka. Jag hoppas det gör det den här gången också.

20130711-002550.jpg