07 jul

Dagens tips.

I vintras fick jag en pumptvål av min kompis. Jag kommer ihåg känslan av att ha tvättat händerna med den första gången. Ah! Den luktade så gott och var så len! Flera av våra gäster har lagt märke till doften och när tvålen hade blandats ut med vatten och varenda droppe hade pumpats ut kände jag att jag ville ha mer av det här. Spa-känsla, trygghet, vardagslyx… Jag lade helt enkelt ut 200 kronor på en ny flaska, vilken även den närmar sig sitt slut.

Jag ser fram emot min nästa Åhléns-rabatt på 25% på hela köpet så jag kan köpa en påfyllningsflaska som normalt kostar 460 kr. Men! Nu till mitt dilemma. Är det någonsin motiverat att köpa så här dyr tvål? Literpriset på flaskan som vi har i badrummet är 800 kr (250 ml för 200 kr inklusive flaskan tvålen kommer i), så det finns ju chans till ”fynd”. Med rabatt kommer nämligen påfyllningsflaskan att kosta 345 kr, viket innebär att mängden tvål som ryms i den 250 ml-flaska vi redan har går på 86 kronor.

ICA Basic pumptvål kostar under 20 kr/liter, men den köper jag ogärna då den torkar ut händerna så otroligt och är mycket odryg. Vi brukar köpa Gunry-tvålen som är lite mer okej. 50 kr/l, men bara 40 kr/l om man köper refillpåsen. Den doftar okej, men är ändå i en helt annan liga. Rustas vaniljtvål kommer i en fin flaska, doftar gott och kostar 100 kr/l. Den är helt klart bättre än Gunry, men når absolut inte hela vägen fram jämfört med L:a Bruket-tvålen. Det slutar säkert med att jag köper ett gäng tvålflaskor på Rusta. Ibland är det bra att skriva av sig för att komma till beslut och nu fick du vara med. Tjing!