05 dec

Mandeltårtan Magasinet.

Jag är inte överdrivet förtjust i julbord. Visst är mycket av maten god, men det blir alltid för mycket trots att jag försöker ta bara av mina favoriter. I förra veckan följde jag ändå med maken, syrran och svågern till Mandeltårtans julmiddag i Magasinet, deras helt nyrenoverade projekt! Det blev en fin kväll. Silltallrik till förrätt, hjort och potatismos med smarriga tillbehör till huvudrätt och ett desserbord som inte gick av för hackor. Jag påmindes om vikten av att servera bara små munsbitar när det finns mycket att välja på om man vill att gästerna ska orka smaka på allt. Så var det här. Smått, gott och mycket vackert! Jag bestämde mig efter det här äventyret för att vi måste göra saffransfudge i år. Ursmarrigt!

Maten var riktigt god (tack vare kusinens make Tobbe, duktig kock), men jag blev också förtjust i Magasinets inredning. Mycket av allt, men enkelt och smakfullt. Snöbollens revival?