03 dec

2 december.

Årets julsång? Det vet jag inte än. Jag har försökt lyssna igenom årets julalbum från när och fjärran, men det är svårt att hitta något som jag verkligen gillar.  Att sjunga med i Hallelujakören är lite svårslaget, så är det bara.

Kylie Minogue och James Corden har gett ut den gamla 80-talsdängan ”Only You” som jullåt i år. Jag förstår inte riktigt hur de fått den till jullåt med tanke på texten. På högstadiet gillade jag den, men på den tiden sjöng jag med i både högt och lågt utan att närmare fundera över någon djupare mening. Nu för tiden gillar jag knappt ens melodin.

Pentatonix presenterar Have Yourself a Merry Little Christmas som en av årets jullåtar och även om jag gillar Pentatonix och uppskattar deras musikalitet så tycker jag att de har slaktat låten helt… Det här är en av mina julfavoriter och den ska sjungas med en helt annan känsla. Så här ungefär.

Kanske The Killers Christmas in L.A. får bli årets jullåt även om den har ett par år på nacken? Jag gillar den. The Killers ger ut en ny låt varje jul och låter alla vinstpengar gå till AIDS-forskning om jag inte missminner mig. Årets låt gillar jag inte lika mycket.

Äh, vid närmare tanke är det väl gamla klassiker som håller bäst. Nu tändas tusen juleljus sjungen av Adolf Fredrik-eleverna i Adolf Fredriks kyrka till exempel. Jag hittar ingen vettig inspelning, men här får man i alla fall rätt känsla (och rätt arrangemang).

För övrigt sitter nu solpanelerna på taket, snart redo att bidra till en minskad elräkning varje månad. Mattorna har tvättats av EcoCarpet här i Orem och förhoppningsvis var det ett bra val. Vi sitter ju fast med heltäckningsmattor vare sig vi vill eller ej och då gäller det att göra det bästa av det. Jag har forskat i det här med huruvida vi skulle göra ångtvätt, ekotvätt, pulvertvätt eller ingen tvätt alls. Usch, så svårt! Nu blev det ett företag som använder en extern tvättmaskin av något slag, vilket skulle ge bättre effekt. De använder också mildare rengöringsmedel, något man inte är bortskämd med här där allt ska vara ”chlorine”, ”antibacterial” och ”kills 99,9%” antagligen av både baskelusker och det som man vill ha kvar. Så här såg det ut lite tidigare i eftermiddag då mattorna fortfarande var fuktiga efter tvätten:

2_1

Man ser fotstegen efter oss där vi gått med skoskydd till toaletten och arbetsrummet vilket gör att det ser lite mörkare ut än det egentligen är. De fick faktiskt bort den värsta smutsen! (Jämför med bilden i gårdagens inlägg.) Skönt! Nu kan julgästerna komma hit och sova över utan att bli dammförgiftade hoppas jag. Det luktar till och med fräschare.

För övrigt har ena dottern varit och klippt sig idag. Hon kom ut från frisören med värsta glamourfrissan! Fina, fina E.

2_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *