11 sep

Mammas resa.

På nyårsafton fick Mamma ett besked som ingen vill få. Någonsin. Hon hade cancer i hela buken. Alla urinvägsinfektioner, lunginflammationer och värken över ryggen fick äntligen en förklaring, så samtidigt som det var jobbigt att få reda på vad som orsakat alla besvär så var det skönt att det kanske fanns en väg ut ur alla dessa fysiska utmaningar.

Under hela tiden som cancerbehandlingen pågick skrev Mamma anteckningar som hon delade med sig av på Facebook så att familj och vänner skulle ha koll på var hon befann sig i processen. Dessa anteckningar har hon nu sammanställt i en bok som nu är på väg hem till brevlådan. Solentro heter företaget som låter ”vanligt folk” ge ut böcker i liten upplaga. Vill man ge ut ”riktiga” böcker blir det väldigt dyrt, men pocketböcker med svartvita inlagor blir helt klart prisvärda! När ska du ge ut din bok? (Jag tyckte det var jätteroligt att fundera ut ett bokomslag och gör det gärna igen!)

10_8

2 thoughts on “Mammas resa.

  1. Hoppas att man kan ge ut en bok kring någonting lite trevligare, tycker dock om att läsa sjukdomsdokument då de (välskrivna) berör en, de kommer nära i livet och innehåller i regel inte något konstgjort tjafs som världen annars är så full av. Vad som är viktigt i livet på riktigt gäller. Har aldrig haft behovet att skriva en bok, känns för mycket på en gång, men vem vet, kanske kommer det.

    • Jag har fullt upp med att skriva min ”bloggdagbok” och har inte heller någon bok som jag drömmer om att skriva, men man vet aldrig. Mammas tankar fokuserar mycket på det som hon lade fokus på under behandlingen, så det är lite tal om hälsa och mycket tankar om familj, andlighet, historia osv. När man står och knackar på Pärleporten, vare sig det känns som att det är tid för det eller ej, tror jag att ens fokus i livet förändras en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *