10 aug

Det där med att vårda sina vänner.

Allt har sin tid. Viss tid önskar man spola förbi och annan vill man återuppleva om och om igen.

Jag pratade med en bekant som lever i en något liknande situation som vår familj. Vi pratade om vår syn på vänner och vänskap då man flyttar runt mycket och hon berättade att hennes man fortfarande ofta träffar barndomsvänner medan hon själv släppt taget varje gång hon flyttat. Jag har plockat upp en och annan nära vän under livets gång. Klasskompisar, kyrkkompisar, arbetskamrater, studiekamrater, grannar, mammor till barnens vänner… Det är inte möjligt att vårda vänskap med alla man träffar på: ibland för att det inte går, ibland för att man inte har lust och ibland för att det helt enkelt inte finns tid. Fast jag önskar att det fanns mer tid! Möten med andra människor i olika åldrar, med olika bakgrund, i olika faser av livet… Det ska bli intressant att se vem jag behåller kontakten med då vi flyttar nästa gång. En sak har jag lärt mig, och det är att det sällan blir de man kanske hade räknat med. Sånt är livet helt enkelt. Inte helt självklart och definitivt mer komplicerat än vad åtminstone jag skulle önska.

image

2 thoughts on “Det där med att vårda sina vänner.

  1. Jag nickar igenkännande när jag läser dina ord om vänskap och om hur vänner kommer och går i ens liv. Några finns där hela tiden, andra under en viss tid. Några finner man tillbaka till medan andra förblir ett minne och en del av det som var. En del av livet. Något av det vackraste tycker jag är att man aldrig blir för gammal för att träffa nya vänner. Livet är fullt av spännande möten och ny vänskap. Vackert och hoppfullt.

    Kram på dig

    • Mina vänner har alltid varit viktiga för mig, men som yngre var jag inte särskilt bra på att vårda vänskaperna. Det känns som att det blivit viktigare för mig och känner också att det verkligen aldrig är för sent att hitta nya vänner! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *