04 nov

Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.

Alltså, den här idén med någon annans färdiga inläggsrubriker är jätterolig, men idag skäms jag lite. Det värsta min lillebror är ”fot-selfies” och det är ju precis det du får idag. Nåja. Mina inneskor från Minnetonka är superdupersköna och dessutom fyndade från T.J. Maxx. Saker som jag tycker om blir ännu bättre när de är fyndade. (Om H visste att fodret är leopardmönstrat skulle han tycka det var ännu värre, så det är tur att han inte vet det.) Skorna skulle vara helt perfekta om också fodret var naturligt. Syntet och fötter går aldrig riktigt ihop, men jag tycker de duger. En annan dag ska jag investera i ett par riktiga lammullstofflor.

4_2

Christa Orecchios goda och nyttiga chokladtryfflar lät som den perfekta novembergodsaken. Mina barn är så invaggade i nyttigheter att inte ens den petigaste tycker att de här är annat än goda trots att de är riktigt mustiga och mörka.

Receptet påbjuder cashewnötter, men det hade vi inte hemma. Lönnsirapen var på upphällningen, så de blev inte lika söta som de skulle ha blivit. Uppriktigt sagt gjorde det inte någonting. De blev helt enkelt goda ändå.

1,2 dl smält kakaosmör (cacao butter, food grade – vi beställde från amazon.com)
2,4 dl kakao
1,2 dl cashewnötter (vi använde valnötter)
1,2 dl lönnsirap, naturlig (vi hade ca 0,6 dl i flaskan)
2 tsk alkoholfri vaniljessens eller vaniljpulver motsvarande 1/2 vaniljstång (jag gillar den här sorten som vi köpt i Sverige)
en nypa salt

Kör valnötter och smält kakaosmör i matberedare med S-blad. När det är finfördelat är det dags att tillsätta de andra ingredienserna. Ställ i frysen en stund tills tryffelsmeten går lätt att rulla till bollar. Christa har föreslagit att man rullar i kakaopulver, finhackade gojibär, kokos eller finhackade kakaobönor. Vi valde kokos och det blev supersmaskens!

4_1

Tacksamhetslista 4 november 2014

sovmorgon (Tack K!)
tillgång till garage när garageporten funkar
morgonfrost i gräset
choklad
engagerad elev/dotter
mina gamla tysklärare (Varför gick jag inte Humanistisk linje nu igen?)
YouTube
mina föräldrars mångsidiga kunnande och allt de har delat med sig av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *