19 okt

Höstpromenad och trädgårdsarbete.

Jag älskar hösten. Jag älskar färgerna, årstidsskiftet med härligt lagom temperatur och att luften blir lättare att andas. Jag njuter av att tända ljus om kvällarna då det becksvarta inte riktigt hunnit ta tag om alla stackars vinterdeprimerade och jag älskar att jag inte längre känner mig tvungen att vara ute i det fina vädret. Jag älskar att pyssla med papper, textilier, garner, frukt och grönsaker. En gång hörde jag att människor nästan automatiskt bäst gillar den årstid då de själva kom till jorden. Jag höll med till hundra procent, oktoberbarn som jag är.

Idag har jag njutit i fulla drag då maken och jag tog en långpromenad längs floden. Hela familjen var ute i trädgården och tog hand om diverse nödvändigheter: de sista tomaterna, gurkorna och de misslyckade melonerna, vårlöksplantering, uppgrävning av risiga buskar längs Carterville Rd och så skulle vi plocka in några av de finaste äpplena. Jag kokade tomatsås av de få bifftomater som inte ätits upp av sniglar, oknytt eller något slags mögelangrepp (jättegott) och sonen och jag lade in gurkor efter det här receptet. Våra mjölksyrade morötter efter svenskt recept blev hur goda som helst, men rödbetorna som mjölksyrades efter något snabbt amerikanskt recept blev ”sådär”. Jag kan i alla fall konstatera att lagen till den nya gurk-lagen är precis hur god som helst och jag har svårt att tro att dessa grönsaker kan bli annat än delikata. Svaret får vi redan i morgon kväll.

Här kommer en oändligt lång fotobomb från dagens promenad. Jag tankar goda tankar och vackra färger inför den långa och kalla vintern.

18_5

18_6

18_7

18_8

18_10

18_11

18_12

18_13

18_14

18_15

18_17

18_18

18_19

18_20

18_21

18_22

18_23

18_24

18_25

8 thoughts on “Höstpromenad och trädgårdsarbete.

  1. Vad makalöst vackert ni bor! 🙂

    Vi tog itu med lite trädgårdsjobb i lördags med. Välbehövligt. Slogs med taggig häck. Begriper icke varför de ska ha taggar de där sakerna? Tur de är fina på sommaren. 🙂

    • Ja, naturen är onekligen en av fördelarna med Utah! Landskapet är föränderligt och spännande.

      Taggiga häckar får vi slåss med på sommarstället, fast jag har kommit väldigt lindrigt undan. Låter nästa generation ta över nu… 😉 Min favoritträdgård skulle blomma och vara grön kontinuerligt utan något som helst grävbehov eller ogräsrensning… Gräsmattan kan man fixa med automatiserad hjälp redan, men resten vet jag inte hur man ska lösa, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *