24 sep

Hur går det med kacklet i grönsakslandet?

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade omvärlden om fåra fjäderfän. Förutom Bonzai som ju tragiskt blev uppäten i somras mår alla bra. Newman och Odin lyckades tyvärr inte i sina föräldraansträngningar, men jag gissar att det blir bättre lycka till våren. Jezebell, Jaja och Poe mår alla bra och, halleluja, har äntligen börjat lägga ägg igen. De där äggen har varit saknade! Det värsta är egentligen inte att maten blir dyrare utan att man inte riktigt kan äta ett köpeägg med samma njutning efter att ha testat ”the real deal”. Våra hönors ägg är helt enkelt mycket godare.

24_3

Jag börjar fundera på hur dessa familjemedlemmar ska klara vintern… De kan ju gå ute så länge som de har bra skydd också, men hönshuset känns lite väl litet för att fixa deras behov. Vi får väl se hur det blir!

24_2

För övrigt kan jag tala om att våra två senaste besök till DI (Deseret Industries) har gett full utdelning i form att cashmeretröjor, höstjacka, lammullskofta, yllekofta, angorahatt, rostfri bunke, steppskor och ett gäng andra fynd till det facila priset av sammanlagt ca 490 kr. Jag gillar verkligen att fynda. Var fyndar du bäst? Och vad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *