08 jun

Tanger Outlets, Park City.

Vi bor ca en timme från Park City där det finns skidbackar som världsstjärnor prisar, där Sundance Film Festival går av stapeln varje år och där man kan hitta Tanger Outlets. Skidor åker vi inte särskilt mycket, för även om en del familjemedlemmar tycker det är roligt kostar det mycket pengar. Filmfestivalen har jag bestämt mig för att gå på någon gång. Outletshopping är något otillförlitlig då man vissa gånger inte hittar något roligt och andra gånger hittar massor av fynd. Jag har länge lovat äldsta dottern att åka upp dit och leta efter sommarkläder och i går var det äntligen dags!

Vägen mellan Orem och Park City går genom en dalgång och genom staden Heber. Man flyger förbi kullar och en sjö och många risiga gamla lador i rasande fart. Jag älskar att köra där! Tvåfiligt hela vägen innebär att lastbilarna som tuggar sig fram i uppförsbackarna inte stör resten av trafiken om inte ”resten” är bilar framdrivna av chaufförer utan självinsikt eller insikt om sitt fordons kapacitet. Vi skrattade gott åt husbilen som försökte köra om en lastbil utan framgång. Det visade sig att den knappt ens kunde komma upp i samma fart som lastbilen höll, så hela vänsterfilen pressade utan framgång på bakifrån. Jag undrar hur mycket den chaffisen skämdes efter det…

7_3

Vi erbjöd alla familjemedlemmar, inklusive de besökande kusinerna, att följa med, men ingen nappade. Det var synd för dem, för det visade sig att vi kom en riktig fynddag! E hittade två jättefina kjolar, en skjortblus, en tröja, en kofta, två par skor varav ett par Converse för 360 kr och ett par shorts. Jag köpte ett par jeans, två sommartröjor och en tunika. Till maken köpte vi en pikétröja, sonen fick en snygg t-shirt och yngsta dottern en jättefin Hilfigerklänning. Allt som allt betalade vi ca 2 500 kr. Fantastiskt! Mitt bästa köp var tröjan jag ska krypa in i varje kväll på Sturkö.

7_4

På vägen hem blev jag jättetrött och tänkte att det skulle passa bra att köra ner till stranden och vila en stund. Det visade sig att stranden är en nationalpark och det kostade $10. Dyr vila, men det fick det vara värt. Jag gillar mycket bättre vår gratisstrand i Bredavik. Hrmf. Tur att vi hade ”sparat” så mycket pengar på kläderna och skorna vi köpte.

7_1

7_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *