20 apr

Påskafton 2014.

Det här blev en riktigt fin påskafton! Glad påsk igen, om nu ingen önskat dig det innan. S är väldigt nöjd med sin nya ridinstruktör, äggjakten slog rekord med en halvtimme – Påskharen lyckades verkligen i år, och påsktårtorna står i kylen och smakar till sig. All kärlek till dig. Saknaden är stor ibland, men det får man helt enkelt tåla.

19_9

19_8

19_7

19_6

19_4

19_11

19_5

19_1

19_3

19_10

6 thoughts on “Påskafton 2014.

  1. Vi hade också en härlig äggjakt:
    Påskharen hade gömt 15-16 ägg i trädgården, vissa med godis men de flesta med kapsyler. I alla kapsyler står det en tillverkningssiffra. Om alla siffror plussades ihop fick man koden till låset på kaninburen (ändrad för dagen) där det sista ägget låg och väntade med ett Bodaborg-besök. (ungefär som Fångarna på fortet för hela familjen)
    Barnen visste inte hur många ägg som var gömda, så de adderade, testade koden, letade igen, adderade igen, testade igen… osv. tills de slutligen hade hittat alla ägg och lyckades få upp låset. Bästa påsken hittills! utbrast Isak och jag håller nog med.
    (Att vi använde kapsyler istället för papperslappar med siffror på var för att de inte skulle blåsa iväg.)

    • Vilken bra idé! Jättekul aktivitet inte bara för äggjakt. Jag ska skriva ner den och spara den tills vi ska vara alla kusinerna tillsammans i sommar. Tack och kram!

  2. Hej vännen!

    Glad påsk på er och det låter sannerligen som ni har haft en riktigt glad och god sådan. Härliga bilder och vilken växtkraft där vid fönstret. Och smarriga påsktårtor… så gott det är med påsk.

    Här har vi njutit av ett ljuvligt påsklov med sommarvärme (22 grader i skuggan i april känns smått galet men ack så ljuvligt). Solbrända med fräkniga ansikten och mätta magar och goda skratt återvänder vi imorgon till skola och jobb. Känns bra det med.

    Sköt om er och ha det gott i solen!♥

    Kram Lotta

    • Det låter som att påsklovet blev precis så bra som det kan bli om man har tur. 22 grader, det är väder i min smak om man samtidigt får sol på näsan! Hoppas att ni nu har fullt av ny energi och får en härlig vår och försommar. Kram!

  3. Kom på att vi kört en annan variant också:
    Barnen fyller med en veckas mellanrum. Bland de vanliga paketen på morgonen fanns också paket med olika sorters bokstäver (pärlplatte-G, snickrat A osv) De förstod ingenting. På det gemensamma släktkalaset fick de ännu fler mystiska bokstäver av gästerna. Till sist lyckades de få ihop bokstäverna till varsitt ord; Garaget och Skjulet, där varsin ny cykel stod gömd. (Alla som hade varit med och skramlat till cyklarna gav varsin bokstav)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *